Nenad Dimitrijević / -FOTO: EUROHOOPS
06/06/2023 u 20:37 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fenerbahče poslao ponudu Dimitrijeviću

Informaciju objavio turski "Milijet"

Nenad Dimitrijević je jedno od najzanimljivijih imena koje će se naći na košarkaškom tržištu ovog ljetneg prelaznog roka, nakon izvanredne sezone koju je imao u dresu Uniksa iz Kazanja.

Makedonac je postao prvak, a izabran je i za MVP-a doigravanja VTB-lige, što mu je značajno povećalo vrijednost na tržištu.

Dimitrijeviću u prilog ide i činjenica da je njegov agent uspio raskinuti ugovor sa Valensijom, čime će ostvariti mega transfer.

Prema posljednjim informacijama, Fenerbahče je jedan od najzainteresovanijih klubova za Dimitrijevića, nakon što je trener Dimitris Itudis tražio Makedonca u svojoj ekipi.

Kako prenosi turski list "Milijet", Fener je već poslao zvaničnu ponudu, ali je još uvijek neizvjesno hoće li ona biti prihvaćena.

Itudis je ove sezone na poziciji pleja imao Nika Kalatesa i Amerikanca Karsena Edvardsa, ali trener Fenera vjeruje da uz donedavnog asa Unika može dobiti još veći kvalitet u nadolazećoj sezoni.

Dimitrijević je već izgradio odličan imidž u Rusiji, pa su Uniks i Zenit pripremili bogate ponude, a kao moguća destinacija iz Evrolige spominjao se Bajern Minhen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:22