Гордић на мечу у Солуну / - фото: FIBA.BAKSTEBALL
19/11/2021 u 10:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИБА признала да је Морнар оштећен у Солуну

Жалба Барана ипак није усвојена јер разлог за жалбу није међу три због којих се екипа може жалити према званичном правилнику

Кошаркаши Морнара су меч са Ираклисом у Солуну изгубили грешком судиjа, коjе нису свирале силазну путању, односно кош након полагања Немање Гордића у последњоj секунди утакмице шестог кола Е групе Европа купа, потврђено jе барском клубу и из ФИБА.

Свjетска кућа кошарке ипак ниjе прихватила жалбу Поноса Бара, јер како jе наведено у образложењу, разлог за жалбу ниjе међу три због коjих се екипа може жалити према званичном правилнику.

Оваква одлука, обjаснили су из ФИБА, услиjедила jе након прегледа извjештаjа делегата, изjава судиjа, изjаве генералног менаџера Морнара и консултациjа са судиjском комисиjом.

Одлуке коjе се односе на правила игре на терену не спадаjу у jедан од случаjева/разлога за жалбу – обjаснили су из ФИБА у одговору на жалбу Морнара.

У истом допису призната jе грешка судиjа и наведено да ће они сносити последице због тога.

Судиjе су недвосмислено направиле грешку. Судиjама и судиjском одjељењу jе жао због грешке коjа се десила. Судиjе ће сносити последице сходно нивоу значаjа грешке коjу су направиле – наводи се у обjашњењу.

Утакмица у Солуну регистрована jе тако резултатом 83:82, што значи да Морнар неће наставити такмичење у ФИБА Европа купу. 

Сходно околностима, ФИБА Европа неће наплатити трошкове подношења казне од 1.500 франака, jер жалба ниjе могућа – наводи се у одговору извршног директора ФИБА Европе, Камила Новака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 02:00