Greške sudija / -FOTO: FIBA
09/09/2022 u 14:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FIBA priznala dvije greške arbitara

Prva je na meču Litvanija - Njemačka, drugi tokom susreta Gruzije i Turske

Nakon što su brojni igrači i treneri kritikovali sudije na Eurobasketa, FIBA je izašla sa zvaničnim saopštenjem u kojem priznaje dvije velike greške u suđenju tokom turnira.

“Prva se dogodila tokom utakmice grupe B između Litvanije i Njemačke kada sudije i zapisničari nisu uspjeli da dodijele zasluženo slobodno bacanje nakon tehničke greške. FIBA je odlučila da sva tri zvaničnika utakmice i komesar neće više suditi do kraja takmičenja. Druga je greška u mjerenju vremena tokom utakmice Turska-Gruzija. Nakon stručne analize zapisa sistema za precizno mjerenje vremena, zaključak je da je, iako su službena lica zaustavila sat za igru, jedan od igrača slučajno aktivirao specijalni uređaj na poleđini sudijske uniforme kada je sudija pokušao da razdvoji igrače tokom incidenta na terenu”, stoji u saopštenju FIBA.

FIBA je takođe poslala poruku o primljenim kritikama na račun sudija, koje su bile stalna tema tokom cijele grupne faze, najviše od Marija Hezonje i Luke Dončića.

“FIBA će nastaviti da ocjenjuje učinak zvaničnika, preduzimajući sve neophodne mjere tokom takmičenja, ali podjednako neće prihvatiti zloupotrebe svojih zvaničnika prije, tokom i poslije utakmica. FIBA poziva sve zainteresovane strane da obezbijede odgovarajuće okruženje u kojem službena lica, kao i igrači, mogu da nastupaju na terenu”, stoji na kraju saopštenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:01