Пау Гасол / фото:FACEBOOK.COM/FCBARCELONA
05/10/2021 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гасол и званично објавио крај каријере

Прослављени шпански кошаркаш отишао у играчку пензију у 42. години, након 23 сезоне

Прослављени шпански кошаркаш Пау Гасол званично jе објавио крај играчке каријере у 42. години живота, послије 23 сезоне.

Током дуге кариjере радио сам са многим људима. Свима им дугуjем захвалност. Од новинара, коjи су ме пратили током овог путовања и због коjих наш рад допире до мноштва људи, преко навиjача на пруженоj енергиjи до физиотерапеута, спонзора, менаџера. Свима сам захвалан, посебно Пепеу Касалу, коjи ми jе помогао на почетку и припремио ме да из свијета дјечака уђем у такмичење са мушкарцима – пренио је „Спорт клуб” обраћање Гасола.

Jедан од наjбољих европских играча свих времена поникао jе у Барселони. За Блауграну jе дебитовао 1998. и три године је носио дрес шпанског гиганта. Услиједио jе одлазак у НБА лигу. На драфту 2001. изабрали су га Атланта Хокси као трећег пика, али су га одмах прослиједили у Мемфис Гризлисе. У Тенесиjу jе играо до 2008. када jе треjдован у Лос Анђелес Леjкерсе, гдје jе провео наjбоље дане кариjере до 2014. и освоjио два шампионска прстена.

О његовоj сарадњи са преминулим Кобиjем Браjантом и данас се прича.

Кобиjа бих посебно желио да истакнем. Много бих волео да jе овдје, али живот некада ниjе фер. Коби ме jе научио како да будем бољи лидер, бољи такмичар, шта значи бити победник – поручио jе Гасол.

По одласку из Леjкерса, услиједиле су двије сезоне у Чикаго Булсима, па три у Сан Антонио Спарсима, дио сезоне у Милвоки Баксима и повратак у Барселону прошлог фебруара. У шест наврата jе Гасол био дио НБА ол стара, два пута jе биран у наjбољи други тим НБА лиге, а 2002. именован jе за рукиjа сезоне.

На репрезентативном нивоу jе освоjио све са Шпанцима: три европска злата, два сребра и двије бронзе, злато на Мундобаскету 2006. у Jапану, те два сребра и бронзу на Олимпиjским играма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:08