Немања Гордић / - фото: FIBA.BASKETBALL/EUROPECUP
24/10/2021 u 09:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гордић: Чека нас једна од најбољих одбрана Европе

По плејмејкеру Морнара, Црвене звезда је фаворит број један у АБА лиги, али ће он и саиграчи покушати да искористе чињеницу да су Београђани имали мало времена за одмор

Кренуло је у Европи, да ли ће кренути и у АБА лиги кошаркаше Морнара, одговор ћемо добити у недјељу око 19 часова, када се заврши меч Барана са шампионом, Црвеном звездом.

Не постоји тежи ривал за Понос Бара од „црвено-белих”.

Од досадашњих 13 утакмица у АБА лиги са клубом са Малог Калемегдана, Барани су славили само у двије.

Звезда jе у овом тренутку сигурно фаворит броj jедан у АБА лиги. Изгледају јако добро у Евролиги и у регионалноj лиги, изузев у Лакташима, гдjе су подбацили. Зна се да jе њихов препознатљив стил изузетно jака и чврста одбрана,  једна од најбољих у Евролиги, што довољно говори колико нас тежак задатак очекуjе. На нама jе да се спремимо што jе боље могуће и да пробамо да искористимо то што су у петак играли с Албом. Битно jе да пружимо максимум, а видjећемо за какав ће резултат то бити довољно – казао је плејмејкер Морнара, Немања Гордић.

Шанса за Морнар је чињеница да Црвена звезда игра у ритму од три утакмице недјељно и у Бар је дошла без плејмјекера Николе Ивановића.

Улазимо у нови мини циклус, мало времена имамо између мечева са Албом и Морнаром. Са Баранима смо у прошлости одиграли броjне врло занимљиве и добре утакмице. Подижу се, побиједили су прије неколико дана у ФИБА такмичењу, довели су Мозлиjа, имаjу пуно искусних играча коjи дуго играjу Европу и ову лигу. Њихов положаj на табели никако не показуjе стварни квалитет екипе. Знамо шта морамо да урадимо како бисмо дошли до важних бодова, коjи би нам значили пред дупло коло Евролиге – казао је Звездин Огњен Добрић.

Утакмица Морнар Црвена звезда игра се у недјељу од 17 сати у дворани „Тополица”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:10