Гордић на првом мечу са Ираклисом / - фото: FIBA.BASKETBALL
16/11/2021 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Гордић: Морамо у истом ритму одиграти цијели меч, не само двије или три четвртине

Плејмјекер Барана зна шта је проблем његовог тима пред меч шестог кола ФИБА Европа купа против Ираклиса у Солуну

Кошаркаши Морнара ће у сриједу од 19.30 часова у Солуну против Ираклиса играти за пролазак међу 16 најбољих екипа ФИБА Европа купа или само за престиж.

Барани пред последње коло прелиминарне рунде не зависе само од себе.

Први услов да би се изабраници Михаила Павићевића домогли другог мјеста у Е групи је да Бахчешехир савлада Леиден.

Меч у Истанбулу је на програму у сриједу од 15 сати, тако да ће Барани пред почетак свог дуела знати да ли имају шансе за пласман у други круг или ће дуел са Грцима бити само ствар престижа.

Грци стицаjем околности немаjу ниjедну побjеду и ова утакмица им ништа не значи у резултатском смислу, али им значи за подизање самопоуздања, као и сваки други триjумф у европским надметањима. Без обзира што смо убjедљиво поразили Ираклис у првом дуелу, видjело се да Грци имају снагу и потенциjал – изнио је своје мишљење плејмејкер Морнара, Немања Гордић.

Барани су у Европа купа везали два пораза. Забрињава и представа у последњој четвртини утакмице против Цедевита Олимпије, када су у последњих 13 минута једноставно ишчезли са паркета.

Коначно морамо да одграмо у истом ритму све четири четвртине, а не само двиjе или три, као што је био случај у Љубљани. Уколико тако буде у Солуну, не бринем за резултат. Та побjеда би нас, вjеруjем, сигурно одвела међу 16 наjбољих у овом такмичењу, а била би нам и снажан вjетар у леђа пред веома важан меч са Сплитом у АБА лиги. Дакле, свjесни смо колико нам значи меч у Солуну и знам да ћемо дати све од себе да га добиjемо – додао је Гордић.

Група Е

Резултати – 1. коло: Бахчешехир – Морнар 75:68, Леиден – Ираклис 71:63; 2. коло: Морнар – Леиден 87:74, Ираклис – Бахчешехир 63:64; 3. коло: Морнар – Ираклис 88:65, Леиден – Бахчешехир 69:79; 4. коло: Морнар – Бахчешехир 86:95, Ираклис – Леиден 83:92; 5. коло: Бахчешехир – Ираклис 86:66, Леиден – Морнар 78:73; 6. коло (сриједа): Бахчешехир – Леиден (15), Ираклис – Морнар (19.30).

Пласман: Бахчешехир 5-0, Леиден 3-2, Морнар 2-3, Ираклис 0-5.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:43