Егзибиционисти желе у НБА лигу / - Фејсбук: Харлем Глобтротерс
22/06/2021 u 20:30 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харлем Глобтротерси желе у НБА лигу

О евентуалном проширењу НБА лиге се прича већ дуже вријеме, а као наводни први пикови помињу се франшизе у Лас Вегасу, те поновно оснивање Сијетл Суперсоникса

Харлем Глобтротерси, екипа кошаркашких егзибициониста, жели да игра НБА лигу, преносе светски медији.

Тим кошаркаша познат по егзибициjама обjавио jе да жели да преговара са челницима НБА лиге о стварању клуба коjи би се такмичио на наjвећоj сцени, што jе озбиљно узбуркало страсти. Глобтротерси су тражили састанак са Адамом Силвером, генералним секретаром НБА лиге.

Како се наводи у саопштењу овог клуба, као организациjа коjа jе кроз историjу уско била повезана са НБА лигом, Харлем Глобтротерс жели да разговара са челницима најјаче кошаркашке лиге на свијету.

– Наши играчи били су од инструменталног значаjа за интеграциjу у НБА лигу до 1949. године. Поносно смо стаjали и посматрали како НБА клубови доводе наше играче. Сада, после година када смо послали неке од наjбољих афроамеричких играча, вријеме jе да се коначно препозна наш допринос игри. С обзиром на планове о ширењу лиге, вријеме jе дошло да кажемо да желимо преговоре око стварања НБА франшизе – наводи се у саопштењу Глобтротерса.

У досадашњој историји, екипа из Харлема, је два пута играла мечеве против клубова најјаче лиге на свијету, оба меча одиграна су прије стварања НБА лиге, 1948. и 1949. и то против тадашњих шампиона, Минесота Лејкерса, претече данашњих Лос Анђелес Лејкерса, које су оба пута савладали.

О евентуалном проширењу НБА лиге се прича већ дуже вријеме, а као наводни први пикови помињу се франшизе у Лас Вегасу, те поновно оснивање Сијетл Суперсоникса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:01