Aco Petrović / - FOTO: FIBA
28/09/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvate odbila čak četvorica trenera

Nakon odlaska Damira Mulaomerovića, košarkaška selekcija Hrvatske je u potrazi za novim strategom

Za novog sportskog direktora imenovan je Aco Petrović, ali on nikako ne uspiejva da nekoga privoli da sjedne na klupu Hrvatske.

Kako je Petrović ispričao za medije u Hrvatskoj, on je već kontaktirao četvoricu trenera i svi su odbili da preuzmu reprezentaciju.

- Prošli utorak, u roku od 24 sata, kontaktirao sam četiri najbolje opcije za mjesto selektora hrvatske reprezentacije. Razgovarao sam sa Igorom Miličićem, on je sad vruća roba, ali još ima ugovor s Poljskom do kraja 2023. Očito ga žele zadržati. Ta opcija sad nije realna. Dario Đerđa je napravio sjajan posao s Belgijom. U sjajnoj je poziciji da izbori Svjetsko prvenstvo. Nismo u situaciji pijanog milijardera da možemo dovesti koga hoćemo. Ali da ne bi bilo šumova u etru, idemo da razjasnimo situaciju. Ti su ljudi pod ugovorom i nemoguće je na njih računati. Oni su znanjem, kvalitetom i iskustvom tu. Nazvao sam i Nevena Spahiju. Ponudio sam mu čak hoće li kratkoročno ili dugoročno, mogao je da bira. Nažalost, on sada ima druge planove i oni će se realizovati - otkrio je Petrović.

Prethodnih dana hrvatski mediji brujali su o tome i da je Jurica Golemac jedan u nizu stručnjaka koji ne žele da sednu na klupu naših komšija, što je Aco i potvrdio.

- Razgovarao sam s Golemcom u LJubljani. Postoji interes, ali rekao je da u ovom trenutku ne može raditi dva projekta. I tu bi bilo nemoguće sada pronaći rješenje. Uzeo sam tajm-aut, koji će trajati do 10. oktobra, kada ću imati jasniju situaciju šta i kako dalje. Imam naznaku kvalitetnog, vrhunskog rješenja ili dva rješenja, ako govorimo o junu iduće godine. Moram donijeti predlog kojim putem krenuti. Treba ispratiti ova dva prozora, pa na kraju sezone dobiti čovjeka koji će pet godina biti selektor ili dalje tražiti čovjeka. Nisam u situaciji da samog sebe predlažem. O tome ne razmišljam - zaključio je Petrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:08