Кошаркашице Будућности / - Фото: ЖКК Будућност Бемакс
09/08/2021 u 16:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И кошаркашице Будућности уплаиле моторе

Кошаркашице Будућност Бемакса након кратке паузе од данас су опет на окупу. Због заузетости "Бемакс арене”, коjа jе домаћин "балона” за претквалификациjе за Свjетско првенство, "плаве” ће првих дана тренирати у сали гимназиjе "Слободан Шкеровић”

У односу на минулу сезону Подгоричанке ће сада бити са jош млађим тимом – црногорски шампион остао jе без четири играчице из петорке, отишле су Нииколина Бабић, Анђелика Митрашиновић, Патрициа Бура и Милена Jакшић, док су са друге стране стигле Невена Вучковић из Партизана, Jована Марковић из Бановића, из Плеj офа се вратила Амра Баjровић, док су из филиjале (ЖКК Подгорица) прикључене Милена Биговић и Ксениjа Шћепановић.

-Нови почетак, нека нова прича, jер смо остали без четири наjискусниjе играчице, што jе лиjепа промоциjа за клуб. Биле су носиоци игре у нашем клубу послjедњих сезона, али оно што радуjе jесте да су неке млађе играчице минуле сезоне напредовале и имале лиjеп статут у регионалном такмичењу. Када размишљам о сезони коjа сада слиjеди оптимизам ми уливаjу управо њихове партиjе у моментима када смо у неким битним мечевима били без Бабић и Митрашиновић. Сада смо у ситуациjи да нам jе наjстариjа играчица 97 годиште, али то jе плански, jер када сам кренуо са причом са овим клубом, поред резултата да направимо промоциjу наших млађих играчица. Вjеруjем да ћемо кроз добар рад опет имати исте амбициjе, jер и поред свега нећемо ићи са причом сада смо млади, па шта буде – казао jе Владан Радовић, тренер Подгоричанки.

"Плаве” на отваранjу сезоне очекуjу два пута гостуjу Триглаву и Воjводини.

-Очекуjу нас два захтjевна меча на старту, али нећемо се оптерећивати именом ривала. Желимо да кроз припреме и припремне мечеве спремни уђемо у нове обавезе, а сигурно да нас чека занимлjиво такмиченjе, гдjе jе чак 12 клубова – додао jе Радовић.

Кошаркашице Будућност Бемаxа тренираће у Подгорици до 5. септембра, а затим ће до 12. септембра бити на мини турнеjи по Србиjи, гдjе ће одиграти пет припремних мечева, а приjе почетка сезоне "плаве” ће у Подгорици наjвjероватниjе имати jош два теста.

Велику улогу ове сезоне имаће млада Мариjа Лековић, коjа након одласка Бабић и Митрашиновић, сада добиjа посебни значаj у тиму.

-Након паузе и малог предаха драго ми jе да смо опет на окупу. Очекуjу нас jош jедне припреме, а добро знамо да jе почетак наjважниjе. Вjеруjем да ћемо све планирано спровести у дjело И на прави начин дочекати нове обавезе. Лига креће раниjе, биће више клубова, тако да ће бити изазовно – нагласила jе Лековић.

Прилику да се избори за jош већу минутажу имаће и центар Маjа Биговић.

-Радуjем се да смо опет ту и да крећемо са новим изазовима. Неће бити лако, али вjеруjем да ћемо иако jош млађе имати шта да покажемо. Наш цилj свакако ће бити да будемо у четири наjболjа тима, а сигурна сам да ћемо додатно напредовати и показати да рад доноси успjех – рекла jе Биговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 21:44