Петар Поповић / - фото: FIBA.BASKETBALL
12/08/2021 u 11:47 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Исланђани не мијењају стил без обзира да ли губе или воде 10 разлике

Борбени бек кошаркашке репрезентације Црне Горе, Петар Поповић, скреће пажњу на атипичан стил првог ривала у претквалификацијама за СП и чињеницу да играју од сјаја до очаја

Нису навикли кошаркаши Црне Горе да играју претквалификације за велика такмичења.

Ипак, након неуспјеха у претходном циклусу, то је неминовност.

Утакмицом са Исландом, вечерас у 20 сати у подгоричкој „Бемакс арени”, Црногорци отварају „балон” у којем ће боравити још најбољи кошаркаши Данске.

Борбени Петар Поповић поручује да су се он и саиграчи имали довољно времена да се припреме и да спремни дочекују дуеле са „викинзима”.

Атмосфера у екипи је одлична, једва чекамо да истрчимо на паркет и надамо се доброј представи на отварању турнира у Подгорици – поручио је Поповић.

Исланд је потпуна непознаница.

Гледали смо пар исјечака са њихових утакмица. Крактерише их доста успона и падова током мечева. Током појединих четвртина не изгледају добро, па затим заблистају, убаце преко 30 поена за 10 минута, погоде седам тројки. Карактеристично за Исланђане је да не мијењају свој стил, без обзира да ли су за 10 поена бољи од ривала или су 10 у минусу. Због тога морамо бити мирни и остварити побједу на отварању турнира – додао је Цетињанин.

„Црвени“ су фаворити за освајање првог мјеста и пласман у квалификације.

Даље ће напредовати и другопласирана репрезентација.

Фокус је само на првој утакмици. Сконцентрисани смо да остваримо побједу на отварању претквалификација. Послије тога ћемо размишљати шта и како даље. Наравно, циљ је да се пласирамо у квалификације за Свјетско првенство – закључио је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:47