Jokić šesti put na Ol staru / -FOTO: NBA
19/02/2024 u 09:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Istok pobijedio Zapad 211:186

MVP Ol star utakmice u Indijani bio Demijan Lilard, Lebron Džejms odigrao 20. meč među zvijezdama u svojon 21. NBA sezoni

U NBA Ol-star utakmici u Indijanapolisu ubjedljivu pobjedu ostvario je Istok nad Zapadom rezultatom 211:186. To je po prvi put u istoriji ovih događaja da je neka ekipa prebacila 200 postignutih poena.

Srbiju je, šesti put u karijeri, predstavljao Nikola Jokić koji se više zabavljao pored terena nego što mu je bilo do košarke. Meč je završio sa dvocifrenim učinkom od 13 poena, devet asistencija i četiri skoka.

Tokom meča je imao nekoliko zanimljivih poteza, poput "propuštenog" zakucavanja, iako se pripremio za njega, kao i pokušaja asistencije za Karla-Entonija Taunsa u poslednjoj četvrtini. Zabavljao se i sa Lebronom Džejmsom i Lukom Dončićem, ali je svoj šou sačuvao za kraj. Bukvalno u poslednjoj sekundi je tražio da ostane sam i pokušao je neko ludo zakucavanje koje je teško opisati, ali nije uspio da ga realizuje.

Meč je obilježio izrazito veliki broj pogođenih trojki, čak 42 je postigao pobjednički tim.

Takođe, istaklo se nekoliko igrača, ali najviše Demijan Lilard i Tajris Halibarton iz Istoka koji su imali po 10 pogođenih šuteva za tri poena, od kojih je plej Milvokija, koji je na kraju imao 39 poena dvije ubacio sa pola terena, Džejlen Braun 36, a Halibarton 32 poena.

Lilard je proglašen za MVP-ija, reklo bi se sasvim zaslužena nagrada, nakon što je prethodne noći osvojio i takmičenje u šutiranju trojki. On je prvi igrač u istoriji koji je na istom Ol-staru pobijedio u šutiranju trojki i proglašen za MVP-ja i jedini uz Majkla Džordana koji je bio MVP nakon pobjede u nekom subotnjem pojedinačnom takmičenju. Publika u Indijani nije tako mislila, pošto je propisno izviždala Lilarda, jer je želela da MVP nagradu osvoji domaći igrač Tajris Halibarton. On je, takođe, ubacio 10 trojki, ali i imao ukupno sedam postignutih poena manje.

U međuvremenu, Karl-Entoni Tauns je postigao 50 poena (23/35 iz igre) u timu Zapada.

Na drugoj strani najefikasniji na meču bio je Karl-Entoni Tauns sa čak 50 poena (23/35 iz igre), a pratio ga je Šaj GIldžis-Aleksander sa 31.

Bilo je tu i još atrakcija, poput "tunela" Trea Janga kroz noge Kevina Durenta ili nekoliko letova Lebrona Džejmsa. Inače, popularni "kralj" je oborio rekord jer je odigrao 20. Ol-star meč u svojoj 21. NBA sezoni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:11