Darijus Tompson / -FOTO: EUROHOOPS
11/05/2023 u 17:12 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Italija želi da naturalizuje Tompsona

Bek Baskonije oženjen Italijankom

U intervjuu za "Gazzetta delo Sport", Đani Petrući, predsjednik Košarkaškog saveza Italije, otkrio je da bi "azuri" mogli da dobiju novo pojačanje na vrijeme SP.

Petrući je objasnio da dok je situacija sa Paolom Bankerom još neizvjesna, reprezentacija razmatra neke alternative.

Glavni pik je Darijus Tompson.

Baskonijin plejmejker rješava posljednje dokumente za dobijanje italijanskog državljanstva nakon što je oženio Italijanku.

"Daćemo sve od sebe do samog kraja sa Bankerom. Sigurno, nije lako jer je on sada vrlo važan NBA igrač. Ne zaboravimo da imamo vrlo intrigantan projekt za njega koji smo već predali Paolu i njegovim menadžerima. U međuvremenu, naš trener Đanmarko Poceko i generalni direktor Salvatore Trainoti pokušaće da dodaju neka nova lica. Jedan od njih mogao bi biti Darijus Tompson", rekao je Petrući.

Kako javlja "Tutosport", a potvrđeno za "BasketNews", Tompson bi tokom ljeta trebao dobiti još nekoliko dokumenata potrebnih za dobijanje italijanskog državljanstva.

Bude li papirologija u redu, velika je vjerovatnoća da će igrač dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo.

Tompson već izaziva velik interesovanje na tržištu, a među klubovima koji su najviše zainteresovani su Emporio Armani i Virtus.

Prošlog ljeta Tompson je potpisao ugovor 1+1 sa Baskonijom, a otkup u njegovom ugovoru sa španskim klubom ne smatra se preprekom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. maj 2024 07:04