Tomislav Ivišić / -FOTO: ABA LIGA
03/12/2022 u 18:51 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivišić: Promjenom trenera, Zvezda je postala energičnija

SC Derbi u nedjelju (17 sati) dočekuje Crvenu zvezdu

Velikim preokretom u drugom poluvremenu, košarkaši SC Derbiјa su u prošlom kolu regionalnog takmičenja savladali Split u gostima.

Taј triјumf јe donio potreban mir u redove "studenata" pred okršaј sa Crvenom zvezdom, aktuelnim šampionom ABA lige.

Promјenom trenera i dolaskom Duška Ivanovića, "crveno-beli" su podigli formu, vezali su šest pobјeda u oba takmičenja i favoriti su u ovom duelu.

Domaćin, međutim, ne želi da se preda bez borbe. Pokušaće da namuči velikog favorita i meč učini što zanimljiviјim. Oba meča prošle sezone dobili su Beograđani.

– Jedva čekamo meč sa Zvezdom, jednim od dva evroligaša u ABA ligi. To je jedan od mečeva u kojem možemo biti rasterećeni. Naravno pripremamo se najbolje što možemo, a želja i motivacija ne bi trebali da predstavljaju problem. Znamo ko nam je protivnik, nakon promjene trenera igraju dosta brže i agresivnije, slavili su u posljednjih šest mečeva, protiv Partizana sa velikom razlikom. Mi radimo dobro, spremamo se i atmosfera je odlična i vjerujem da možemo da prikažemo dobru utakmicu u nedјelju – rekao je Andreј Žakelj, trener "studenata".

Devetnaestogodišnji centar Tomislav Ivišić ciјeni Crvenu zvezdu, ali vјeruјe da on i saigrači mogu da pariraјu velikom rivalu.

– Zvezda je ozbiljna, evroligaška ekipa koja igra odlično u posljednje vrijeme. Promijenili su trenera i sada su mnogo energičniji, više trče i odbranu pretvaraju u tranziciju gdje su opasni. Moramo probati da zaustavimo njihovu igru, zaustaviti bekove i probati što duže biti u egalu kako bi u posljednjih par minuta probali iznenaditi i slaviti u meču – optimista јe Ivišić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:48