Шарунас Јасикевичијус / -Фото: Еурохоопс
22/04/2022 u 11:49 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јасикевичијус разочаран због посјете на мечевима против Бајерна

Оба меча са Баварцима гледало нешто преко 12.000 навијача

Глатко је Барселона, први фаворит за освајање Евролиге, изгубио од Бајерна (75:90) у другој утакмици плеј-офа Евролиге, али, више од пораза тренера Каталонаца Шарунаса Јасикевичијуса боли скромна посјета не само на овој (6.273 гледалаца), већ и у првој епизоди четвртфиналне серије (6.032), те готово никакво интересовање медија с лица мјеста, јер је тек неколико новинара у прес сали испратило обраћање јавости литванског стручњака, пише "Моззарт спорт"

А само неколико дана раније на Камп Ноу је у дуелу Барселоне са Кадизом било 57.495 гледалаца иако су Каталонци одавно изгубили шансе за освајање титуле фудбалског шампиона Шпаније.

Па иако је Јасикевичијус захвалан свим навијачима који бодре Барсу - а није баш да их нема - не може да не примијети да у фудбалским земљама кошарка не стоји добро.

-Искрено, ове године не можемо да се жалимо на пажњу. Упркос тренутној слици, наше утакмице добијају значајну пажњу. Протеклих мјесеци наша дворана (капацитет 7.585 гледалаца) обично је била препуна. Навијачи се враћају послије пандемије. Заиста не можемо да се пожалимо на пажњу и подршку. Рекао бих да смо у једној од најбољих година откако сам у Барселони. Навијачи нас заиста подржавају, посебно у тешким тренуцима. Заиста смо срећни због њихове подршке. Али то је истина. Стање кошарке у фудбалским земљама није оптимално - рекао је Јасикевичијус.

Ништа љепша слика није ни у Италији. Први четвртфинални дуел Олимпије и европског шампиона Анадолу Ефеса гледало је 6.980 људи, а други 8.900, што је далеко од капацитета Медиоланум форума (12.700).

Разлог за слабу посјету у првом мечу лежи у чињеници да се играо у вечери када су локални фудбалски љубимци, Интер и Милано играли други меч полуфинала Купа Италије (3:0), па је због тога кошаркашки дуел морао да се помјери за 19 часова, што није право вријеме.

И мадридски Визник центар (капацитет 17.453) био је више празан него пун за вријеме дуела Реала и Макабија (7.634 гледалаца), док је најбоља посјета у прва три дана плеј-офа Евролиге била на мечу Олимпијакоса и Монака (11.580) у "Дворани мира и пријатељства" која такође није била пуна (капацитет 14.940).

-Начин живота у Барселони и Италији је сличан. Почетак плеј-оф утакмице у 19 часова за мене нема смисла. Наравно, телевизија све режира. Али с обзиром на локацију Медиоланума и знајући да многи људи завршавају посао око 20 сати, не изгледа логично... Али, можда је то посљедица живота у фудбалској земљи - додао је Шарас који је привео крају конференцију за медије практично без новинара, ироничним питањем: Нема више питања?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:36