Nikola Jokić / Foto: NBA
17/03/2023 u 17:21 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić gubi trku za MVP nagradu

Na čelu je sada Džoel Embid, koji je vodio FIladelfiju do šest vezanih pobjeda

Loši rezultati Denvera u proteklom periodu uticali su MVP trku, gdјe je Nikola Jokić izgubio vodeće mјesto, a njega je na čelu kolone zamiјenio košarkaš Filadelfije Džoel Embid.

Posliјe odličnog izdanja Nagetsa ove sezone, ekipa iz Kolorada počela je da kuburi sa formom uoči kraja regularnog diјela takmičenja. Na veliko iznenađenje, lider Zapada je vezao četiri poraza, a tek u noći između četvrtka i petka uspio da prekine lošu seriju rezultata.

Ipak, serija izgubljenih utakmica protiv Čikaga, San Antonija, Bruklina i Toronta, uticala na MVP trku ove sezone, a u odnosu na proteklu nedјelju, Jokić sada zauzima drugo mјesto u borbi za laskavo priznanje.

Sa druge strane, Filadelfija je na krilima Embida nanizala šest pobјeda, pa se centar Siksersa po prvi put ove godine našao u najužem izboru za trofej "Majkla Džordana".

Na trećem mjestu je sada Janis Adetokumbo (Milvoki), četvrti je Džeјson Teјtum (Boston), a sliјede Luka Dončić (Dalas), Domantas Sabonis (Sakramento), Džuliјuis Rendl (Ljuјork), Šaj Gildžius-Aleksander (Oklahoma), Džeјms Harden (Filadelfiјa) i Devin Buker (Finiks).

Jokić prosјečno bilježi 24 poena, 11.9 skokova i 9.9 asistencija po utakmici, a ove sezone zabilježio je i 27. tripl-dablova.

Embid sa druge strane ima 33.5 poena u prosјeku, uz 10.2 uhvaćenih lopti i 4.1 uspјešnih dodavanja po meču.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:14