Никола Јокић / EPA-EFE - SHAWN THEW
09/11/2021 u 09:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Јокић ударио Мориса, пријети му суспензија

Најбољи играч НБА лиге одмах зажалио због потеза и рекао да је изгубио живце због прљаве игре противника

Најбољи кошаркаш у прошлој сезони НБА лиге, Никола Jокић, направио jе скандалозан потез због кога му пријети суспензиjа на утакмици Денвера и Мајамија.

Јокер jе ударио лактом с леђа Маркифа Мориса, два и по минута прије краjа меча, при вођству свог тима 111:94.

Српском центру пријети жестока казна, а према правилинику лиге сигурно неће играти следећи меч.

Био jе то глуп потез. Осјећам се лоше. Ниjе требало да реагуjем тако, али било jе усред игре. Добио сам ударац. Видио сам га, али сам само мислио да ће бити само намјеран фаул. Ударио ме и помислио сам да jе то преоштро од њега. Мислим да jе био прљав потез и морао сам да се заштитим. Али осјећам се лоше, ниjе требало да реагуjем на оваj начин, прије свега да будем избачен из игре. Морам да помогнем тиму да побиједи што jе наjважниjе. Дешава се, понављам, осјећам се лоше, али морам да се штитим некако. Вјероватно да нисам реаговао, био би неспортски фаул али jе било у тренутку адреналина – реакциjа рекао jе Jокић после меча.

Резултати

Филаделфиjа – Њуjорк 96:103, Чикаго – Бруклин 118:95, Мемфис – Минесота 125:118 (п.п), Далас – Њу Орлеанс 108:92, Денвер – Маjами 113:96, Голден Стеjт – Атланта 127:113, Сакраменто – Финикс 104:109, ЛА Леjкерс – Шарлот 126:123 (п.п).

Након што је Јокић ударцио Мориса, настао је општи метеж на паркету, а Џими Батлер је позвао Србина да се обрачунају ван дворане.

Из Маjамиjа тврде са jе Морис повриједио врат.

Ово jе био веома опасан и прљав потез. Киф jе направио фаул, то jе био jедан од оних фаулова за прекид контре. То jе учинио раменом. Можда се чини да jе контакт био jачи, али то jе фаул. Тако сам jа то видио. Потез коjи jе услиједио jе апсолутно непожељан – рекао је тренер Хита, Ерик Сполстра, који је срећан што Морис није узвратио Јокићу:

Цијела ова ситуациjа могла jе бити jош ружниjа да jе Маркиф узвратио Jокићу. Чињеница да jе био окренут леђима када jе неочекивано ударен говори да jе оваj потез био опасан. Видео и слика говоре више од хиљаду ријечи –додао је Сполстра.

Јокић је иначе до искључења играо најбољи меч у сезони. На свом конту је имао трипл-дабл, 25 поена, 15 скокова и 10 асистенциjа.

Из игре је шутирао 10/14 из игре, без иjедне шутнуте троjке, те уз двије украдене лопте и блокаде.

Денвер jе побиједио на крају Маjами 113:96, оставивши противнички тим седми пут ове сезоне испод 100 поена.

Jокића jе наjбоље пратио Вил Бартон, са 25 поена, Џеф Грин jе додао 13, док jе 14 убацио Монте Морис.

Jедини расположен у екипи Хита био jе Џими Батлер са 31 поеном, Данкан Робинсон jе постигао 13, док jе потпуно подбацио Таjлер Хиро са само 11 уз очаjних 3/12 из игре и 2/9 за три.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:23