Vladimir Jovanović / - FOTO: KK BUDUćNOST/FILIP ROGANOVIć
29/12/2022 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović o Borcu: Čeka nas meč pred publikom koja poznaje košarku

Košarkaši Budućnost Volija gostovaće sjutra veče Borcu u Čačku u meču 13. kola ABA lige

Ekipa Vladimira Jovanovića favorit je u meču sa ekipom koja je trenutno pretposlednja na tabeli sa skorom od tri pobjede i devet poraza.

- Mislim da nas čeka jedan zahtjevan meč, meč na jednom dobrom domaćem terenu, pred zahtjevnom publikom koja poznaje košarku. Borac već dugi niz godina gaji jedan napadački stil. Imaju igrače koji mogu da iznesu taj sistem, spoljna linija ima dosta poena u rukama i prije svega će naš zadatak biti da zaustavimo njihove jako dobre šutere. U međuvremenu su pojačali i centarsku liniju i sa Gagićem, uz već iskusnu centarsku liniju gdje je Sava Lešić, koji u svojim nogama ima jako dobre sezone u ABA ligi i internacionalnim takmičenjima, i sigurno da predstavljaju jedan ozbiljan tim. Mi moramo da se okrenemo sebi, moramo da nastavimo da dižemo agresivnost u odbrani, da pokušamo da igramo iz odbrane kao što smo to odigrali u poslednje dvije tri utakmice i da iz toga tražimo ritam u napadu - kazao je trener Jovanović.

I centar "Plavih" Alfa Kaba poziva na oprez i očekuje pobjedu.

- Sjutra je veoma važna utakmica protiv Borca u Aba ligi. Naravno, svaki meč je važan za plasman i moramo na svakom meču imati dobar intezitet jer neće biti lak meč. Teško je igrati u njihovoj dvorani i moramo biti pripremljeni i pratiti plan igre koji dogovorimo - rekao je Kaba.

Meč u dvorani kraj Morave igra se od 19 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:33