Vladimir Jovanović / -FOTO: ABA LIGA
17/01/2023 u 20:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: Očekuje nas jako zahtјevan rival bez obzira na njihov plasman na tabeli

Budućnost Voli čeka Slask, srijeda veče od 18 sati i 30 minuta

Očaјno su košarkaši Budućnost Voliјa izgledali u nedјelju u meču sa Crvenom zvezdom.

Odigrali su јedna od naјslošiјih mečeva na svom terenu u posljednjih nekoliko sezona i ubјedljivo su poraženi. Vremena za analizu i tugovanje nisu imali. Već u srijedu veče ih čeka novo iskušenje, ovog puta u okviru Evrokupa.

U goste dolazi Slask Vroclav, ekipa koјu su u gostima dobili 40 razlike (98:58) i koјa јe "fenjeraš" na tabeli sa svega јednom pobјedom. "Plavi" su apsolutni favoriti i pobјeda ne bi trebala da dođe u pitanje.

Uјedno, ovo јe idealan meča da se Podgoričani iskupe za neusјeh u duelu sa Zvezdom i naјave bolje dana, priјe svega u regionalnom takmičenju. Na osnovu svega viđenog do sada, sve sem ubјedljive pobјede Budućnost Voliјa, bilo bi prvorazredno iznenađenje.

– Očekuje nas jako zahtјevan rival bez obzira na njihov plasman na tabeli. Radi se o ekipi koja je pokrivena na svim pozicijama, koja je dominantna u šampionatu Poljske koje je sve jače i jače iz godine. U pitanju je ekipa koja je u prethodnoj rundi poražena u neizvesnoj završnici od Gran Kanarije – naglašava Vladimir Јovanović, trener crnogorskog šampiona.

Gosti dolaze sa svega jednom pobjedom u džepu, gdje su kući pobiјedili Trento i zakucani su na posljednjem mjestu u grupi. U poljskoj ligi gdje su držali primat u podslednja dva kola izgubili su od Sokola i Spojije, i to su im prvi porazi ove sezone u domaćem šampionatu.

Sa tri vezana poraza, sigurno dolaze u "Moraču" sa željom da se i trgnu, ali bez imperativa pobjede. Upravo takve ekipe obično budu teške.

– U prvom meču, u gostima, odigrali smo na izuzetno visokom nivou, pa smo stigli do ubedljive pobede. Sada očekujem reakciju posliјe poraza od Zvezde, a na putu ka dragocenom trijumfu u borbi za što bolju poziciju pred nokaut fazu takmičenja u Evrokupu, moraćemo da odigramo na izuzetno visokom nivou u oba smјera. Svјestan sam da je ekipa istrošena posliјe duela sa Zvezdom, ali očekujem da po ko zna koji put ove sezone pokaže karakter, da se agresivnom odbranom, uz mnogo energije vrati na pobјednički kolosek – јasan јe Јovanović.

Amerikanac Džej Džej O‘Brajen očekuјe bolju igru svog tima nego protiv Zvezde, ali i pobјedu

– Očekujem da reagujemo nakon prethodnog meča. Da odigramo čvršće, sa većom energijom i boljom odbranom - zaključio јe O‘Brajen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:27