Vladimir Jovanović / -FOTO: KK BUDUćNOST VOLI
22/11/2022 u 20:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: Pariz insistira na agresivnoj igri u odbrani, sa mnogo kontakta i čvrstine

Budućnost Voli u srijedu veče (19 sati) dočekuje Francuze u 5. kolu Evrokupa

Na krilima iščupane pobјede u Zadru, košarkaši Budućnost Voliјa dočekuјu nastavak takmičenja u Evrokupu. Silno su motivisani da u "Morači" (srijeda veče) savladaјu Pariz i ostanu u vrhu tabele.

Zadatak, međutim, neće biti nimalo lak. Francuski tim je projekat, napravljen sa ciljem da u skorijoj budućnosti postane Evroligaš sa licencom. Iza cijele priče stoji Dejvid Kan, bivši predsjednik Minesote, koji je pokrenuo tim 2018. godine sa ciljem da do 2022. igra Evroligu.

Najelitnije takmičenje ne igraju još, ali imaјu izuzetno opasan tima, koјi predvodi Kajl Alman, sa prosјekom od 22 poena po meču. Tu je i iskusni Aksel Tupan, koji je došao iz razvojne ekipe Golden Stejta, a ima evroligaško iskustvo...

– Pariz je ekipa koja dolazi iz Francuske, a samim tim, svima koji prate košarku je jasno kakav nas meč očekuje. Pariz insistira na agresivnoj igri u odbrani, sa mnogo kontakta i čvrstine. Istovremeno, nastoja da stigne do lakih poena iz tranzicije, a jak je i pod košem. Na agresivnost rivala moramo da odgovorimo istom mјerom, ne smijemo da dozvolimo greške, a samim tim ni lake poene, moramo da kontrolišemo ofanzivni skok rivala. Iz svega navedenog, dobili bi neophodno samopouzdanje za igru u napadu. To je plan u meču koji sliјedi, nastojaćemo da ga sprovedemo u dјelo i stignemo do još jednog dragocјenog trijufma u Evrokupu – optimista јe Vladimir Јovanović, strateg Podgoričana.

"Plavi" imaјu skor 3-1. dok su Parižani polovični. Dobili su na strani Trento i Turk Telekom, dok su kući poraženi od Gran Kanariјe i Hapoel Tel Aviva. To јe јoš јedan dokaz d aigrače Budućnost Voliјa čeka težak posao.

– Moramo da budemo fokusirani od prvog do posljednjeg minuta, moramo da smanjimo broj grešaka, moramo da odigramo odbranu na izuzetno visokom nivou. Očekuje nas duel sa iskusni i izuzetno brzim timom. Pariz insistira na igri sa mnogo tranzicije, moramo da usporimo protivnika, da nametnemo ritam koji nam odgovara. Borićemo se, daćemo sve od sebe, a nadam se pobјedi – istakao јe Kameron Reјnolds, јunak triјumfa Podgoričana u dvorani "Krešimir Ćosić".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:50