Vladimir Jovanović / -FOTO: ABA LIGA
10/03/2023 u 11:50 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović pred Cibonu: Ukoliko ne budemo na svom nivou, možemo imati problema

"Plavi" u subotu veče (20) gostuju u Zagrebu

Poslije sjajne igre i pobjede nad Hapoelom, košarkaši Budućnost Volija puni sampouzdanja su otputovali za Zagreb, na meč 21. kola ABA lige protiv Cibone.

Zagrepčani su u prošlom kolu savladali Crvenu zvezdu na svom terenu, što izaziva određenu dozu opreza kod Podgoričana.

Izuzetno cijene domaćina, ali vjeruju da su kadri da ostvare pobjedu u dvorani koja nosi ime legendarnog Dražena Petrovića. 

- Mislim da Cibona ove godine, ne računajući ovu utakmicu protiv Zvezde koja je podvig, ima kontinuitet dobrih igara. Ove sezone u ABA ligi pružajaju dobre partije, neke utakmice dobijaju, neke gube ali su stvarno jedan ozbiljan protivnik. Sistem takmičenja je jako naporan za moju ekipu sa dvije utakmice nedeljno i zahtijeva da svaki meč shvatite jako ozbiljno ali smo i prvu utakmicu u Podgorici prišli ozbiljno i pripremali smo se za Cibonu, međutim oni su odigrali jednu kvalitetnu utakmicu. Takvu utakmicu i očekujem u Zagrebu, pogotovo nakon meča sa Zvezdom koja će da ih motiviše da budu još bolji. Kada smo mi u pitanju, čeka nas dupli program sa dvije utakmice na strani protiv Cibone i Trenta u Italiji. Treba da budemo jako motivisani, jako precizni i fokusirani što se tiče same utakmice. Imaju dovoljno kvaliteta da odigraju dobru utakmicu i ukoliko ne budemo na svom nivou možemo imati problema - opominje trener Vladimir Jovanović.

"Plavi" su posljendjih osam mečeva riješili u svoju korist, a Cibona se posljednji put radovala protiv crnogorskog šampiona 12. decembra 2018. godine. 

- Krećemo na put gdje ćemo vezati dvije utakmice na strani, dvije veoma važne utakmice za nas. Vjerujem da će biti teška utakmica u Zagrebu. Cibona se osjeća dobro, upravo su savladali Crvenu zvezdu ali vjerujem da možemo doći do pobjede. Igranje na strani u ABA ligi je teško ali se nalazimo u dobrom ritmu i želimo da tako nastavimo - jasan je Kanađanin Tre Bel-Hejns.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:10