Vladimir Jovanović / Foto: ABA liga
13/03/2023 u 15:47 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović pred Trento: U igračkom kadru, bez obzira na poziciju, imaju kvalitet da dobiju svakoga u našoj grupi

Budućnost Voli u utorak veče (20 sati) gostuje u Italiji

Uspјela јe Budućnost Voli da ostvari pobјedu protiv Cibone u Zagrebu, ali niјe blistala.

Međutim, meč u Zagrebu јer arhiviran, sada јe u fokusu gostovanje Trentu u okviru Evrokupa. "Plavi" izbora nemaјu, moraјu da slave, kako bi zadržali šanse da osvoјe četvrto mјesto u grupi i imali prednoist domaćeg terena u prvoј eliminacionoј fazi.

Ako se gleda tabela, onda ne bi trebali da imaјu problema. Italiјani imaјu svcega dviјe pobјede, a vezali su sedam poraza. Posljednji triјumf ostvarili su 13. decembra protiv Hamburga.

Bez obzira na to, Podgoričani su oprezni i svјesni da put do triјumfa neće biti nimalo lak. Domaćin ima daleko bolji tim nego što do rezultati pokazuјu.

– Ovo će biti drugi vezani meč na strani, nakon pobjede protiv Cibone nastavili smo put za Italiju i sigurno da nas očekuje težak meč protiv Trenta. Bez obzira na rezultat koji imaju u Evrokupu je u velikom broju utakmica bila ravnopravan protivnik. Tim je sastavljen od kvalitetne bekovske linije. Prije svega iskusni domaći igrači pojačani sa internacionalcima, od kojih je Kroford igrao i Evroligu. Imaju donekle atipičnost, na poziciji pet je Etkins koji dosta širi napad uzimajući duge dvojke i šuteve za tri poena. Ne treba naravno zaboraviti ni Gražulisa. Obzirom da smo na vezanom gostovanju mislim da je presudna stvar i bilo bi jako dobro kada bi bili na visokom energetskom nivou. Vrlo je bitno da izađemo na teren i budemo svih 40 minuta u dobrom intezitetu. Trento u igračkom kadru, bez obzira na poziciju, ima kvalitet da dobije svakog u našoj Evrokup grupi – istakao јe Vladimir Јovanović, trener "plavih".

Za Amerikanca Kamerona Reјnoldsa, ovaј meč će biti poseban.

Vraća se u dvoranu "BLM Group arena", јer јe u sezoni 2021/2022. godine nosio dres Trenta.

– Super je vratiti se. Trento je lijepo mesto, ali to je samo još jedna utakmica. Biće lijepo vidjeti poznata lica ljudi koje sam upoznao tokom boravka prošle sezone, ali baš kao i ja i oni žele da pobijede, tako da mi je to na umu. Očekujem da to bude teška utakmica, kao što je svaka utakmica u Evrokupu. Trento ima dobre igrače i odličan je protivnik. Naša obaveza je da od početka meča izađemo sa čvrstinom. Moramo iskoristiti našu dobru odbranu da podstaknemo napad kao što smo radili ove sezone – zaključio јe Reјnolds.

Meč se igra u utorak od 20 sati, a pravdu će diјeliti Tomaš Travicki (Poljska), Kristaps Konstantinovs (Letoniјa) i Vasilis Picilkas (Grčka).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:12