Милица Јовановић / - фото: КСЦГ/Саша Матић
10/11/2021 u 15:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јовановић: Растерећеност наша предност

– Од нас нико ништа не очекује, али имамо своје адуте и нећемо дозволити никоме да се поиграва на нашем терену – поручила је центар женске кошаркашке репрезентације Црне Горе

Кошаркашице Црне Горе су учествовале на сваком Евробаскету до сада.

У поход ка још једном пласману на смотру најбољих репрезентација Старог континента „црвене” крећу у четвртак од 18.30 часова из „Бемакс арене” против репрезентације Русије.

По први пут ће Црногорке наступити без Јелене Дубљевић и Снежане Алексић.

Одлазак из националног тима такве двије играчице је велики хендикеп за црногорску женску кошарку, али и младост има своје предности.

Недостајаће нам искуство Јелене и Снеже. Са друге стране млађе играчице доносе велику енергију. Њихову борбеност и жељу за побједама пробаћемо да искористимо на најбољи могући начин – казала је на конференцији за медије Милица Јовановић.

Центар ће након повлачења искусног тандема имати већу одговорност.

Нас неколико искуснијих смо припремане за ово, не бјежимо од одговорности, напротив, волимо притисак које доносе мечеви репрезентације. Све једва чекамо период када се облачи дрес са државним грбом и даћемо све од себе да смјена генерација прође што безболније – обећава Јовановић.

„Црвене” се на старту састају са најтежим ривалом у групи.

Не треба трошити ријечи о квалитету Рускиња, знамо како су играле на последњем Европском првенству, али сматрам да јаком одбраном, смиреношћу и доношењу правих одлука, што нам је био проблем на Евробаскету, можемо да одиграмо јако добар меч. Због коранавируса са нама неће бити селекторка Шкеровић, која ће сигурно недостајати, али вјерујем да ће поћници Алберто и Владо пренијети на прави начин њене замисли. Сигурно нећемо дозволити никоме да се поиграва на нашем терену – поручила је Милица.

Јовановић је добро упозната са квалитетима Рускиња.

Прије недјељу дана сам играла у Еврокупу против једне руске екипе. Пар играчица из тог тима су у репрезентацији. Једна од најбољих њихових кошаракашица је Мусина. Одличан је нападач, има велику слободу и игри и на њу треба обратити велику пажњу, као и њихов центар Марија Вадејева, која игра Евролигу од своје 17. године. Поменути тандем ће изнијети највећи терет.

Поред Црне Горе и Русије у групи су још Аустрија и Данска, објективно селекције слабијег квалитета.

Утакмица са Русијом је сигурно најозбиљнији тест за нас. Нико у Европи не очекује ништа од нас, поготово јер Јелена није ту. Сматрам да имамо своје адуте и да управо растерећеност може бити наша предност – закључила је центар црногорске кошаркашке репрезентације, Милица Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:04