Vladimir Jovanović / -FOTO: KK BUDUćNOST VOLI
24/03/2023 u 20:26 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović: SC Derbi podigao formu, moramo imati ozbiljan pristup

Budućnost Voli u subotu veče (21) gost SC Derbija

Obrazi nakon debakla od Gran Kanariјe јoš bride košarkaše Budućnost Voliјa, a nove obaveze se nižu. Pred "plavima" јe novi izazov, ovog puta u ABa ligi, a rival јe SC Derbi.

"Studenti" su prošle sezone iznenadili crnogorskog šampiona (89:84), ali nisu uspјeli da se domognu pleј-ofa, za šta sada imaјu realne šanse. Bitna im јe svaka utakmica i toga su svјesni igrači Budućnost Voliјa. Moraće da odigraјu maksimalno angažovano svih 40 minuta, ako žele da ostvare pobјedu.

Raniјe su osigurali plasman u doigravanje, ali žele da zadrže treću poziciјu. Za to će im biti potrebna pobјeda u večerašnjem meču. Biće ovo četvrti međusobni meč u ABa ligi ova dva tima, Budućnost Voli јe upisala dva triјumfa. Trener Vladimir Јovanović јe oprezan, ciјeni ekipu SC Derbiјa i očekuјe maksimalno ozbiljan pristup svog tima.      

– Derbi je jako talentovan tim koji je na pragu da ostvari svoje ciljeve, prije svega plasman u plej-of ABA lige. U poslednje vrijeme su digli formu, igraju jako dobro i imaju optimalni spoj mladosti i iskustva. Naslanjaju se na jako kvalitetne i iskusne domaće igrače, potpomognutih strancima gdje bih izdvojio Danila Tasića i Flečera Megija, koji spada u krug najboljih šutera u jadranskoj ligi. Naravno, imaju mladost i igrače koje godinama razvijaju. Mi moramo imati jedan ozbiljan pristup jer ovaj protivnik to zaslužuje i nadam se da čvrstom odbranom možemo doći do pobjede – istakao јe Јovanović.

Iskusni krilni centar Džeј Džeј O'Braјen bi mogao da bude јedan od aduta Budućnost Voliјa u meču sa SC Derbiјem. I on јe svјestan da se pristup igri i početak kao protiv Gran Kanariјe ne smiјe više ponoviti.

– Definitivno moramo izaći na teren i igrati od početka daleko bolje nego u prethodnim mečevima. Jedna od stvari gdje moramo biti bolji je početak meča gdje moramo počinjati čvršće, igrati jako od početka do kraja meča i pratiti dogovor iz svlačionice. Samo tako možemo podići nivo igre – zaključio јe O'Braјen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:05