Фото: КСЦГ.ме / Фото: КСЦГ.ме - Фото: КСЦГ.ме
12/07/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кадети тренирају у Тивту, па форму тестирају против Србије

Мушка кадетска кошаркашка репрезентациjа Црне Горе тренираће у Тивту до 3. августа

Селектор Раjко Кривокапић одабрао jе 20 кадета за оваj камп у ком ће шансу добити и седам дjечака коjи су 2006. годиште што значи да ће и наредног љета имати право наступа у кадетскоj конкуренциjи.

"Ситуациjа се ниjе промиjенила ни ове године, кровна организациjа (ФИБА) jе одлучила да нема званичног такмичења, Европског првенства за млађе категориjе. Тако смо одлучили да се окупимо и видимо станjе играча након ове тешке године, посебно за млађе категориjе. Одиграћемо утакмице са репрезентациjом Србиjе коjа jе у самом врху у свим годиштима и мислим да ће то бити права провjера да видимо гдjе jе ова генерациjа и да имамо смjернице за нjихов развоj, рад и напредак", истакао jе селектор Кривокапић.

На списку су: Василиjе Тодоровић, Милорад Браjовић, Владимир Судар, Лазар Миротић, Матиjа Ђалетић, Игор Гардашевић, Митар Радуловић, Петар Косовић, Алекса Jаничић, Андриjа Шутовић, Андриjа Ћетковић, Jован Шоћ, Данило Станковић, Давид Мирковић, Лука Ђуровић, Маруан Чичић, Алекса Ашанин, Марко Радуновић, Петар Пинтер, Бодин Радуловић.

"Не можемо дати коначну оцjену генерациjе jер jедноставно ниjе било такмиченjа. Оно што jе дефинитивно да има надарених дjечака. Они имаjу 16 година, jош двиjе до сениорског стажа и те двиjе године мораjу да се искористе на прави начин, да се добро испрате, да напредуjу и да се што више нjих настави бавити кошарком у сениорском стажу и надамо се неколико буде дио сениорске репрезентациjе. То jе наш цилj", поручуjе селектор.

Кошаркашки савез jе већ организовао два кампа за пионире, а у току су и припреме jуниорске репрезентациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:59