Са меча Ефес - Звезда / - Фото: Твитер
22/12/2021 u 20:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Калинић промашио бацања, Звезда изгубила у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су вечерас у гостима од Ефеса са 83:84 (21:31, 25:12, 22:22, 15:19), у 17. колу Евролиге

Ефес jе одличном игром у нападу започео меч. Звезда ниjе успјела да одговори шутерски расположеноj екипи из Истанбула и прву дионицу jе завршила у заостатку од 10 поена.

У другоj четвртини виђена jе скроз другачиjа слика на терену. Звезда jе заиграла много чвршће у одбрани и успјела jе не само да се реузлтатски врати у меч, већ и да на полувријеме оде са предношћу 46:43.

Наjбољи у првом полувремену код црвено-бијелих били су Неjт Волтерс са 11 и Бранко Лазић са 10 поена, док jе код Ефеса одличан био Тибор Плаjс са 16 поена.

Звезда jе и у другом полувремену наставила са одличном игром и на средини треће дионице стига до девет поена предности 62:53. Након таjмаута коjи затражио тренер Ефеса Атаман, турски тим jе успио да се консолидуjе, заустави налет Звезде и у последњу дионицу удjе са три поена заостатка 68:65.

У последњоj четвртини Звезда jе добром одбраном успијевала да задржи предност до пред краj меча. У последњем минуту Ефес се приближио на само поен предности. Десет секунди прије краjа Никола Калинић jе при резултату 83:82 промашио оба слободна бацања. На само двије секунде прије краjа Стефан Марковић jе направио фаул над Василиjем Мицићем коjи jе оба пута био сигуран и донио побједу фаворизованом турском тиму.

Наjефикасниjи код Звезде били су Никола Калинић са 20, Бранко Лазић са 13 и Неjт Волтерс са 12 поена. Никола Ивановић jе забиљежио девет поена, четири скока и три асистенциjе, док jе Огњен Кузмић уписао седам поена и 11 скокова.

Код Ефеса наjбољи су били Тибор Плаjс са 23 поена седам скокова и српски репрезентативац Василиjе Мицић са 21 поеном.

Звезда jе забиљежила седам побједа и 10 пораза и налази се на 13. мјесту, а Ефес jе осми са девет побједа и осам пораза.

У следећем колу, Звезда ће дочекати Зенит, док ће Ефес гостовати Униксу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:08