Fakundo Kampaco / - FOTO: ABA LIGA
22/01/2023 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kampaco igra za Argentinu u februaru

Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco nastupaće za reprezentaciju Argentine u februarskom prozoru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Selektor Argentine će moći da računa na Kampaca, a u saradnji sa savezom te zemlje radi se i na tome da za reprezentaciju nastupi i Leandro Bolmaro, prenosi Sport klub pozivajući se na „Basquet Plus“.

Očekuje se da Kampaco za Crvenu zvezdu odigra Kup Srbije, čije je finale zakazano za 20. februar i da se nakon toga priključi nacionalnom timu.

Kampaco iz poznatih razloga ne može da igra evroligaške mečeve za crveno-bijele, a naredni prozor kvalifikacija za Mundobasket je za Argentince ključan.

Argentina je četvrta u grupi E sa sedam pobjeda i tri poraza, a isti učinak imaju i Venecuala na drugom i Dominikanska Republika na trećem mjhestu.

Samo tri tima će obezbijediti plasman na Svjetsko prvenstvno 2023.

Argentina igra protiv Kanade koja je neporažena 23. februara, a zatim i sa direktnim konkurentnom za plasman na Mundobasket Dominikanske Republike. Taj duel igra se 26. februara.

Obje utakmice Argentinci igraju kod kuće i biće im potrebne obje pobjede kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo i kako ne bi zavisili od ostalih rezultata u grupi.

U slučaju da izgube od Kanade i pobijede Dominikansku Republiku sa više od 11 poena razlike, Argentinci će se takođe direktno plasirati na šampionat svijeta.

Svjestan teške pozicije, selektor Pablo Priđoni radi na tome da i Leandro Bolmaro bude dio tima u februaru, a prema „Basquet Plus“, Priđoni je kontaktirao Jutu Džez kako bi i zvanično uputio zahtjev za oslobađanje Bolmara u tom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:18