Кенан Камењаш / -Фото: АБА лига
01/05/2022 u 11:08 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кенан Камењаш за "Дан": Долазак у СЦ Дерби је пун погодак

Репрезентативац БиХ и центар "студената" изабран у најбољу петорку АБА лиге

Прошле сезоне је играо сјајно у дресу ОКК Спарса и био је један од најзаслужнији што је сарајевски клуб играо у финалу АБА 2 лиге. Међутим, тадашњи Студентски центар, а садашњи СЦ Дерби је био непремостива препрека за Кенана Камењаша и другове.

Подгоричани су изборили пласман у елитно регионално такмичење, а током љета је репрезентативац БиХ одлучио да постане члан "студената". Са одличним играма је наставио и у АБА лиги, из меча у меч је био све бољи и бољи и на крају је изабран у најбољу петорку заједно са Кевином Пантером, Зеком Ледејом, Јаком Блажићем и Николом Калинићем.

-Велика част за мене у дебитансткој сезони у АБА лиги и клубу и мени. Сигурно да прија да се нађете у таквом, одбраном друштву. Ово је награда за сав уложени труд и рад до сада, али и велика обавеза да у наредним сезонама будем још бољи и подигнем ниво игре. Такође, није ово само мој успјех, већ и клуба, јер да није било саиграча, да нисмо играли добро, сигурно да не би ни ја био изабран у најбољу петорку АБА лиге - рекао је Камењаш за "Дан".

Статистика је била на његовом страни, али су тренери, новинари и навијачи предност дали Калинићу.

-Тренери, новинари и навијачу су изабрали Николу Калинића за МВП играча регулраног дијела сезоне, али по статистичким параметрима, ја сам најбољи играч лиге. Избор је такав, какав је, а мени је најважније да сам ја напредовао у овој сезони, а и да је напредовала цијела екипа. Имамо сјајну атмосферу, дишемо као један, радили смо квалитено цијеле сезоне и то је на крају донијело добар резултат.

И прије краја прошле сезоне, било је јасно да Камењаш напушта ОКК Спарсе, да је вријеме за нове иазове. Имао је на столу неколико понуда, на крају је изабрао долазак у Подгорицу.

-Током љета тражио сам клуб гдје ћу имати минутажу и гдје ћу моћи да покажем квалитет и додатно надоградим своју игру. Избор је пао на СЦ Дерби и на крају се показао да сам направио пун погодак. Добио сам повјерење тренера, трудио сам се у свакој утакмици да пружим максимум и вјерујем да сам оправдао очекивања.

Многи су прије почетка сезоне у АБА лиги предвиђали "студентима" грчевиту борбу за опстанак. Они су ћутали, радили и на крају су остварили циљ. Много прије краја су осигурали остатан у друштву најбољи екипа.

-Прије почетка сезоне, циљ је био да останемо у АБА лиги због наредне сезоне, како би опет могли да се нађемо у том друштву. Послије Нове године смо остварили зацртано, остали смо у лиги и послије је било лакше да играмо. Били смо растерећени, није било притиска да морамо да добијемо. НА крају смо доказали смо да можемо равноправно да играмо са свима, па и са великом четворком. Од Партизана и Цедевите смо изгубили на једну лопту, Будућност смо добили, а Црвену звезду смо намучили у Београду. Издањима на терену смо доказали да нисмо залутали у овом такмичење.

До краја сезоне је остало да се одигра домаћи шампионат, а циљ СЦ Дербија је пласман у финале.

-У сриједу почиње полуфиналона серија плеј-офа против Морнара. Жеља нам је да се нађемо у великом финалу и да онда видимо шта ту можемо да урадимо. Без обзира на резултат који направимо у домаћем првенству, имамо успјешну сезону - закључио је Камењаш.

Камп па репрезентација

Пуно обавеза чека Камењаша током љета.

-Крај сезоне није крај и за мене, што се тиче кошарке. Прво имам обавезу у свом кампу, који ће се одржати по други пут овог љета. а потом иду припреме са селекцијом Босне и Херцеговине за Европско првенство. Имамо добру екипу и уколико нас здравље послужи, избјегну нас повреде, сви будемо могли да играмо, увјерен сам да ћемо свим репрезентацијама бити јако незугодан ривал, а колико можемо, тешко је рећи у овом тренутку - истакао је Камењаш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:22