Награђени кошаркаши и кошаркашице / - Фото: КСЦГ
23/12/2021 u 21:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кобс и Живковић најбољи у избору КСЦГ

Џастин Кобс и Драгана Живковић наjбољи су кошаркаш и кошаркашица у Црноj Гори, у традиционалном годишњем избору Кошаркашког савеза

Кобс jе у дресу Будућност Волиjа дао огроман допринос сjаjним наступима у АБА лиги и Еурокупу, али и репрезентативним акциjама.

Живковић иако са тек 20 година jедна jе од искусниjих у екипи Будућност Бемакса, а вучице су jедини тим коjи jе са максималним учинком завршио прву фазу ВАБА лиге.

Живковић jе играла и за црногорску селекциjу у свим акциjама у овоj години.

Наjбоља кошаркашица у иностранству jе Милица Jовановић, капитенка Мишколца, док jе исто признанjе у мушкоj конкуренциjи припало члану Валенсиjе Боjану Дубљевићу.

Наjбоља млада кошаркашица у Црноj Гори jе Мариjа Лековић, чланица Будућности Бемаx и сениорске репрезентациjе Црне Горе.

Лековић jе ове године изабрана међу пет наjвећих талената европске кошарке.

Наjбољи млади кошаркаш у Црноj Гори jе Федор Жугић.

Члан Улма у прошлоj сезони добио jе велики простор у дресу Будућности Воли, након чега jе завриjедио и позив у репрезентациjу.

Ове сезоне игра стандардно за нjемачки клуб на два фронта у домаћем шампионату и Еурокупу.

Признанjе за наjбољег тренера, коjе носи име чувеног Полиjа Боjанића, добио jе Бошко Радовић, селектор мушке сениорске репрезентациjе.

Предсjедник Кошаркашког савеза Никола Пековић казао jе да jе кошарка jедан од наjпопуларниjих спортова у Црноj Гори и да му сjаjни резултати из прошлости намећу додатну одговорност.

- Вjеруjем да одговарамо на прави начин, квалилтетним радом и потезима коjи би требало да осигураjу успjехе и у будућности. У 2022. години нас чека много изазова, након двогодишње паузе на терен се враћаjу наше млађе селекциjе. То jе од изузетне важности да се измjере са наjбољим репрезентациjама Европе, како би знали гдjе смо и на чему морамо да радимо како би остали ту гдjе нам jе и мjесто у врху ФИБА ранг листа - рекао jе Пековић.

Он jе истакао да га радуjу и резултати црногорских клубова и квалитет Прве лиге, наводећи да jе она ове године на високом нивоу.

- Уз наду да ћемо се за годину поново састати да причамо о сjаjним резултатима, желим нам свима успjешну 2022. годину - рекао jе Пековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:01