Бошко Радовић / - КСЦГ
09/08/2021 u 17:38 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркаши крећу у претквалификације, селектор Радовић не размишља о неуспјеху

Радовић је поручио да је циљ да се освоји једно од прва два мјеста, које обезбјеђује пласман у квалификације

Кошаркашка репрезентација Црне Горе стартује у претквалификацијама за Светско првенство. Турнир ће бити одржан у Подгорициод 12. до 18. августа, а противници ће бити Исланд и Данска.

Селектор наших кошаркаша Бошко Радовић истакао је да апсолутно вjеруjе у тим и пласман у квалификациjе за Свjетско првенство.

На прес конференциjи пред почетак „балона”, Радовић је истакао да jе сигуран у успjех, упркос броjним проблемима пред и током припрема.

– О неуспjеху не размишљам, мислим да смо квалитетниjи од Исланда и Данске. Стално позитивно размишљам, jер вjеруjем у ове момке. Вjеровао сам кад смо играли и посљедњи прозор, иако ниjесмо прошли. Мислим да само сада квалитетниjи од ривала, али неће нико да нас части – казао jе Радовић.

Радовић је поручио да је циљ да се освоји једно од прва два мјеста, које обезбјеђује пласман у квалификације.

– Тиме би имали континуитет акциjа сениорске репрезентациjе, а све друго, да то jавно кажем приjе него што и кренемо, било би катастрофа за црногорску кошарку, jер бисмо задуго остали без акциjа, без шансе да се боримо за нешто – казао је Радовић.

Једина репрезентација на овом турниру која долази у најјачем саставу је Исланд, док ће Црна Гора и Данска наступити у ослабљеним саставима, Данцима фале Шилдс и Лундберг.

–Данци су без два евролигашка играча, Исланд долази у скоро комплетном саставу, а ми смо до приjе неколико дана имали среће са повредама. Нажалост, Немања Ђуришић неће моћи да игра због повреде Ахилове тетиве. Од почетка jе имао мале проблеме и наш медицински тим jе проциjенио да не може да помогне, док Зоран Николић због упалног процеса у организму неће моћи да наступа на овом турниру. Без њих двоjице смо прилично ослабљени, али смо у посљедња два, три дана предузели све да адаптирамо момке коjи су ту на ову ситуациjу – истакао jе Радовић.

Радовић очекује да ће играти наjчешће са ниским петоркама у коjима сви играчи шутираjу.

– Данска и Исланд су атипичне екипе. Одрадили смо комплетан скаутинг, очекуjем „смол-бол” утакмице. Све ово вриjеме се припремамо да адекватно одговоримо на то. Играjу на велики броj посjеда, веома брзу кошарку, због чега мора да се трчи и игра одбрана jедан на jедан, то jе основна ствар да бисмо дошли до побjеда – закључио jе Радовић.

На списку играча за претквалификациjе су Игор Дробњак, Никола Ивановић, Машан Врбица, Петар Поповић, Jован Кљаjић, Алекса Поповић, Дино Радончић, Марко Тодоровић, Василиjе Баћовић, Филип Баровић, Павле Ђуришић, Милиjа Миковић, Радосав Спасоjевић и Џастин Кобс.

Први меч игра се против Исланда 12. августа. Таj, као и сви други дуели у Бемакс арени почиње у 20 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:41