Povratak u elitu posle godinu / -FOTO: DRUGA ABA LIGA
17/04/2023 u 11:04 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košarkaši Krke osvojili ABA 2 ligu i vratili se u regionalnu elitu

U finalu plej-ofa u Domžalama Krka savladala domaćina završnog turnira Heliosom posle produžetka 83:82

Košarkaši Krke plasirali su se u ABA ligu pobjedom u finalu plej-ofa ABA 2 u Domžalama nad domaćinom završnog turnira Heliosom posle produžetka rezultatom 83:82, pošto je nakon 40 minuta na semaforu stajalo 78:78.

To znači da će tim iz Domžala igrati protiv Borca iz Čačka u baražu za mjesto u ABA ligi. Najbolji kod Krke bili su Rok Stipčević sa 20 poena, Jan Špan je dodao 19, Miha Škedelj 18, uz 10 skokova, a Mate Vucić 14, uz 12 skokova. U redovima Heliosa najefikasniji je bio Lovro Buljević sa 20 poena i sedam skokova, dok je Blaž Mahkovic imao 19 poena.

Krka je kao gost maltene konstantno bila u vođstvu, u jednom trenutku je imala plus 10, ali je Helios uzvratio serijom 9:0, da bi u poslednji minut ekipe ušle poravnate. Imala je Krka nekoliko pokušaja, nije uspjela, a Buljević je na 17 sekundi do kraja realizovao dva penala. Ipak, Stipčević je na 3,7 sekunde do kraja bio fauliran i pogodio je oba bacanja pa se otišlo u produžetak. Drama je viđena i u dodatnih pet minuta, a Ostin Luk je promašio polaganje u poslednjim sekundama za trijumf Heliosa.

Helios je sa prve pozicije (12-1) započeo plej-of, a do finala završnog turnira je stigao pobjedama nad Pelisterom i Širokim, dok je Krka regularni dio završila kao druga (10-3). Povratnik u regionalnu elitu je u četvrtfinalu bio bolji od Sutjeske, a u polufinalu od Podgorice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KRKA HELIOS
16. maj 2024 15:12