Почетак припрема / - Фото: КК Подгорица
09/08/2021 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркаши Подгорице започели припреме за нову сезону

Кошаркаши Подгорице jутрос су одрадили љекарске прегледе, а вечерас ће обавити први тренинг, чиме и званично крећу припреме за нову сезону

Због заузетости "Бемакс арене”, коjа jе домаћин "балона” за претквалификациjе за Свjетско првенство, играчи Подгорице ће првих дана тренирати у сали гимназиjе "Слободан Шкеровић”.

У односу на минулу сезону Подгорица ће сада бити са jош млађим тимом, чиjи jе проjек сада 21 година! Од нових играча ту су Исмет Сеjфић, Андреj Вулевић, Зоран Пауновић, Александар Лангови, Марко Кљаjевић и Михаило Jовичић. 

-Подгорица jе прошле сезоне играла завршницу АБА 2 лиге, а онда jе услиjедила брза реакциjа клуба за стратегиjу за нове обавезе. Оно што jе позитивно већ приjе мjесец и по имали смо оформлjену екипу, коjа ће се борити за опстанак у АБА 2 лиги, а проjекат jе да дамо шансу младим играчима и да им помогнемо у њиховом развоjу. Фокус jе на младим играчима, коjи мораjу да знаjу да их очекуjе тежак припремни период, али и изазовна сезона, jер у АБА 2 лиги има jаких екипа, од коjих 4-5 клубова имаjу квалитет за АБА лигу.Што се тиче поjачања, то jе то, тим jе комплетиран, имамо пет странаца. Осим Сеjфића коjи jе стариjи и искусниjи, то су све млади играчи, тако да надам се да ће направити искорак и да ћемо имати позитивну причу – казао jе Небоjша Богавац, тренер Подгорице.

Некадашњи селектор jуниорске репрезентациjе након децениjу се враћа у црногорски клупску кошарку.

-Фамилиjарно смо постигли договор да се вратим, ниjе лоше да будем међу своjе мало дуже. У сваком случаjу мислим да сам направио добар потез – додао jе Богавац.

Владан Калуђеровић биће поново jедан од наjискусниjих у тиму Подгорице.

-Доста млађа екипа у односу на минулу сезону, али потрудићемо се да оставимо добар утисак. Приоритет jе да будемо у врху црногорске лиге, а сигурно да ћемо се трудити и у АБА 2 лиги да будемо што болjи и евентуално нападнемо Топ8. Неће бити лако, али настоjаћемо да направимо добру сезону – рекао jе Калуђеровић.

Први црногорски сениорски репрезентативац из Подгорице jе Марко Кљаjевић, коjи jе стигао из Меге.

-Улазимо у нову сезону са доста мотива. Немамо алиби, то што смо млади, биће посебна наша снага и трудићемо се да оправдамо очекивања. Чињеница да играмо АБА 2 лигу, гдjе има доста искусних играча, што ће за нас млађе много значити – нагласио jе љjаjевић.

Подгорица ће средином септембра отпутовати за Србиjу, гдjе ће током седам дана имати неколико приjатељских утакмица. Први припремни меч Подгорица ће имати против Студентског центра 21. августа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:28