Никшићани желе нову побједу / - фото: АБА 2 лига/Драгана Стјепановић
20/11/2021 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркаши Сутјеске фаворити у дербију

Поред утакмице у Тивту, данас у Првој А лиги играју Даниловград и Ибар

Кошаркаши Сутјеске и Теода одиграће вечерас у 20 сати дерби петог кола Прве А лиге.

Тивћани послиjе четири меча имаjу само побjеду, али када се узме у обзир да су имали наjтежи могући распоред и сем меча са Приморjем, дуеле против учесника регионалних такмичења, онда то ниjе изненађење.

Утисак jе да су кошаркаши Теода заслужили и више jер су побиjедили Подгорицу, а у неизвjесним завршницама поражени су од СЦ Дербиjа и Ловћена.

Не треба много памети да се види да jе Сутjеска фаворит, пошто су вишеструко jачи од нас, играjу виши ранг, имаjу већи буџет. Ипак, играмо на нашем терену гдjе смо побиjедили Подгорицу и то нам даjе могућност да пробамо да урадимо нешто више, даћемо све од себе да дођемо до изненађења – поручио jе тренер Теода, Деjан Jевтић.

Сутjеска jе одиграла само три меча у коjима jе прво уписала пораз од СЦ Дербиjа, онда остварила врло важну побjеду на Цетињу, затим славила и против Даниловграда.

Приjе свега треба рећи да Теодо спада у ону групу екипа коjе имаjу озбиљну аспирациjу кад jе домаћи шампионат у питању. Показали су те амбициjе последњих година када се труде да се прикључе оноj групи тимова коjе се боре за учешће у АБА 2 лиги чиjи су некад били чланови. И ове године имаjу jако добар тим коjи има доста искуства и квалитета. Чека нас утакмица са пуно искушења, на коjоj ћемо покушати да се jош боље спремимо за све изазове коjи нас чекаjу. Желимо побjеду – jасан jе тренер Никшићана, Велимир Гашић.

Два тима имаjу изузетне проценте шута у досадашњем диjелу сезоне. Тивћани пуцаjу за три поена 42,1 одсто, а Сутjеска jе такође изузетна са 40,9 одсто.

Са друге стране скромна реализациjа слободних бацања, посебно jе проблем за Тивћане.

Убацили су тек сваки други пенал.

Никшићани су нешто бољи и тимски бацања претвараjу у 62,7 одсто случаjева.

Сутjеска знатно више поена постиже из тимских акциjа, имаjу 23 асистенциjе по мечу, а Теодо jе у том диjелу слабиjи са 15 подиjелjених пасова по мечу.

Ловћен је у петак био убједљив на гостовању Миленијуму (103:63).

У четвртак је Подгорица савладала Приморје (79:70), а СЦ Дерби у Бијелом Пољу домаће Јединство (75:73).

Данас у 18 сати у Даниловграду ће домаћи истоимени клуб дочекати Ибар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:49