Sa treninga selekcije / - FOTO: KSCG
22/11/2022 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkašice kompletne nakon dolaska Jelene Dubljević

Crnogorske košarkašice su se kompletirale dolaskom Jelene Dubljević i u punom sastavu spremaju se za meč sa Danskom

Jasno je da će dvomeč sa tom selekcijom presuditi pobjednika grupe i putnika na šampionat kontinenta.

Prvi meč u Kopenhagenu sigurno je veliki izazov, pošto su domaće prilična nepoznanica, a mi u taj duel ulazimo nekompletni. Ipak povratnica Jelena Dubljević vjeruju da mladost našeg tima može odigrati bitnu ulogu.

- Jako specifična ekipa i moramo ući u utakmicu jako ozbiljno i koncentrisano. Ne smijemo im dozvoliti da igraju neku njihovu igru, već nametnuti naš ritam, mislim da ta neka mladost može biti naš veliki plus i biće to plus u narednim godinama. Ta neka želja i energija za dokazivanjem, mislim da tim možemo parirati najbolje. Nadam se. da će ta klupa i određeni kvalitet svih igračica, svaka može doprinijeti na svoj način, da to može biti dovoljno za dobar rezultat - istakla je Jelena na pres konferenciji.

U selekciju se vraća i njena imenjakinja Vučetić koja igra u Endesa ligi za Barsu. U našem taboru su silno motivisani da naprave dobar rezultat.

- Svi znamo koliko je bitna utakmica i da dobar rezultat nas vodi korak bliže Evropskom prvenstvu. Idemo motivisano i hrabro na pobjedu - naglašava Vučetić.

I Danska i Crna Gora su pobijedile Austriju čime su najavile međusobnu borbu za prvo mjesto.

- Neugodna ekipa, nijesam nikada igrala protiv njih, ali sigurno da imaju kvalitet. Igraju pred domaćim navijačima, imaće tu energiju, ali moramo da se fokusiramo na nas i kako da dođemo do naše igre i ne dozvolimo njima da uđu u ritam - kaže Dubljević koja se nedavno oporavila od povrede.

- Imala sam pehove, dvije povrede su mi se desile. Dva puta mi je pukao mišić u 12 dana i bila sam van terena jedno mjesec. Sada stvari idu kako treba. Moći ću da igram, ali nakon pauze nikada nijeste u nekoj igračkoj formi, ali nadam se da će iskustvo koje imam prevagnuti.

Naše djevojke će odraditi još dva treninga u Podgorici do puta za Kopenhagen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:23