Sa prvog treninga u ”Bemaks areni” / -FOTO: KSCG
06/05/2024 u 13:57 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Košarkašice počele mini pripreme

Selektorka Jelena Škerović sa svojim stručnim štabom odlučila je da od danas do 18. maja okupi uglavnom mlađe košarkašice, koje će tokom naredne dvije sedmice trenirati u "Bemaks areni"

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, a treningom u "Bemaks areni" i zvanično je počela mini pripreme, koje će trajati do 18.maja.

Selektorka Jelena Škerović sa svojim stručnim štabom odlučila je da od danas do 18. maja okupi uglavnom mlađe košarkašice, koje će tokom naredne dvije sedmice trenirati u "Bemaks areni".

Na okupu "crvenih" je 13 igračica, i to 11 iz Budućnost Bemaksa: Zorana Radonjić, Anastasija Drobnjak, Jelena Bulajić, Milena Bigović, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Atina Radević, Marija Baošić, Nikolina Ilić, Lana Vukčević i Jovana Savković, kao i Dragana Živković, koja je nedavno proslavila duplu krunu u Rumuniji sa Konstancom i Marija Leković, koja je sa Fenerbahčeom stigla do titule prvaka Evrope.

-Počeli smo mini pripreme sa djevojkama koje su u Crnoj Gori. Plan je da budemo na okupu tokom 10 dana, kako bi ih uveli u rad i pripremili za ono što nas očekuje tokom ljeta. Glavne pripreme biće sredinom jula, kada ćemo se spremati za pretkvalifikacije za Mundobasket. Tu je dosta nekih mlađih igračica, koje planiramo da uvedemo u naš sistem i da im objasnimo i da ih naučimo, koliko je to moguće u ovom kratkom vremenskom periodu, šta mi želimo od njih, odnosno kakvi su naši zahtjevi, kakva je naša taktika... Zadovoljna sam prvim treningom i sa dosta motiva nastavljamo dalje, kazala je Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

Cilj okupljanja tokom maja je činjenica da je većina igračica koje su već na pauzi budu u trenažnom procesu, pa je Jelena Škerović iskoristila priliku da tokom dvije nedjelje okupi igračice iz Budućnost Bemaksa, te mlađe košarkašice koje su završile sa klupskim obavezama širom Evrope.

-Ovo je nešto novo za njih u smislu zahtjeva, neka druga uloga, kao i druga odgovornost od one koje imaju u klubovima. Ali, vrlo su motivisane i sigurno da je lijepo da smo na okupu, kazala je Škerović.

Inače, naše košarkašice igraće u Meksiko Sitiju pretkvalifikacije za Mundobasket od 19. do 25. avgusta. Crna Gora je u grupi sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 4. do 13. septembra 2026. godine u Berlinu.

-Lijepa šansa za naše igračice da steknu neko novo iskustvo, koje nam nedostaje, posebno djevojkama koje igraju u Crnoj Gori. Baš zbog toga ovo je veliki plus što nam je Savez omogućio da igramo pretkvalifikacije. Što se tiče rivala, još ih analiziramo i skupljamo informacije, jer sa njima nikada njjesmo igrali, niti smo imali priliku da ih gledamo. Ali, imamo vremena da se spremimo što se tiče glavnog cilja, rekla je Škerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:46