Košarkašice Crne Gore / -FOTO: KSCG
23/11/2023 u 10:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkašice podržale Jelenu Dubljević

Pismo nije potpisala selektorka Jelena Škerović

Crnogorska košarka će sjutra dobiti novog predsjednika (kandidati su aktuelni predsjednik Nikola Peković i legendarna crnogorska košarkašica, Jelena Dubljević), a dan prije izbora košarkašice Crne Gore otvorenim pismom obratile su se javnosti i pružile podršku doskorašnjoj saigračici Jeleni Dubljević.

Njihovo otvoreno pismo prenosimo integralno:

- Sa velikim zadovoljstvom i ponosno podržavamo kandidaturu naše donedavne saigračice i kapitenke, proslavljene crnogorske košarkašice Jelene Dubljević, za predsjednicu Košarkaškog saveza Crne Gore.

Naša Jelena je u dugoj, briljantnoj, sportskoj karijeri – koju je započela nastupajući sa svega 15 godina u Evroligi, a nastavila igrajući sjajno u velikim evropskim klubovima i krunisala osvajajući sa Los Anđeles Sparksima i WNBA titulu – pokazala da, i u najtežim trenucima, zna da donosi prave odluke.

I kada je bila igračica i kada je bila vođa na terenu, ali i kada je trebalo pomoći svojim saigračicama i svojoj zemlji, Crnoj Gori.

Crnogorska košarkaška reprezentacija je skupa sa Jelenom pronijela ime Crne Gore širom planete i vjerujemo da će, sa iskustvo i predanošću u radu, sa mjesta predsjednice Košarkaškog saveza mnogo doprinijeti novim uspjesima crnogorske muške i ženske košarke.

Vjerujemo da će izborom prve žene predsjednice Košarkaškog saveza, Crna Gora poslati sjajnu poruku i našem društvu i našim sportskim prijateljima u inostranstvu.

Ubijeđene smo da će tako biti i da će, kao predsjednica KSCG, Jelena Dubljević doprinijeti organizacionom jedinstvu, razvoju naših klubova u zemlji i daljoj međunarodnoj promociji crnogorske košarke - stoji u saopštenju.

Saopštenje su potpisale Milica Jovanović, Nikolina Ilić, Bojana Kovačević, Marija Leković, Jelena Bulajić, Nataša Mek, Božica Mujović, Ksenija Šćepanović, Taja Rejmer, Dragana Živković, Zorana Radonjić, Lana Vukčević, Maja i Milena Bigović, Jovana Pašić, Jelena Vučetič, Sanja Akšam i Sofija Živaljević.

Pismo nije potpisala selektorka Jelena Škerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:32