Start sa Grčkom 15. juna / -FOTO: KSCG
12/06/2023 u 16:22 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Košarkašice spremne za Eurobasket

"Crvene" će se u Tel Avivu za drugu fazu boriti sa Grčkom, Španijom i Letonijom

Košarkašice Crne Gore spremne su za još jedan veliki izazov - sedmi Eurobasket zaredom, na kojem će se u Tel Avivu za drugu fazu boriti sa Grčkom, Španijom i Letonijom.

-Imale smo dosta pripremnih utakmica, radili smo iz utakmice u utakmicu na ispravljanju grešaka. Utakmice sa Slovenijom dale su pozitivan utisak rada i zalaganja i pokazale da su djevojke spremne za početak šampionata. Plasman u narednu rundu treba tražiti u mečevima sa Grčkom i Letonijom. Prvi meč je protiv Grčke i to je najbitnija utakmica za nas. Tu imamo i najveće šanse, a važna nam je i zbog samopouzdanja. Španija je favorit, ali nećemo se predati, rekla je selektorka Jelena Škerović.

Kapitenka Milica Jovanović kaže da nijednoj košarkašici nije plasman na šampionat ispunio ambicije.

-Ne idemo rasterećeno, nijedna od nas ne ide rasterećeno. Volimo da igramo za reprezentaciju, da predstavljamo svoju zemlju i želimo to da uradimo na najljepši mogući način. Možemo da se borimo, da uradimo sve što je do nas i da prođemo grupu. Jako je bitna utakmica protiv Grčke, bilo bi sjajno da uđemo dobro u prvenstvo, zbog sampouzdanja, pa da nakon te utakmice gradimo dalji put, rekla je Milica Jovanović.

Plasman među 16 najboljih u Evropi, u odnosu na to kolika je baza, ogroman je uspjeh. Od šireg spiska otpala je Jelena Dubljević, kao i jedna Amerikanka.

-Mislim da se o tome ne priča dovoljno. Ne priča se iz kakve baze dolazimo, u kojoj ligi nastupaju djevojke koje igraju u Crnoj Gori. Mora o tome da se priča, mora da se radi, kako bi se i u budućnosti ostvarivali isti uspjesi, jer je zaista uspjeh doći do završnice, rekla je kapitenka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:11