Дјевојчице са Нином Ковачевић / - фото: КСЦГ
03/09/2021 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркашка чаролија кренула из Подгорице

Циљ пројекта Будућност Бемакса, подржаног од Кошаркашког савеза Црне Горе је да се повећа масовност у женској кошарци

Кошаркашка чаролиjа шири се се Подгорицом.

Дjевоjчице су са одушевљењем се одазвале позиву Будућност Бемакса и у великом броjу по први пут се сусреле са чарима спорта под обручима. За поjедине и први школски дан био jе и први кошаркашки дан.

Обзиром да jе у протеклоj години физичка активност дjеце била на слабиjем нивоу дошли смо на идеjу да почетком септембра, почетком школске године организуjемо нешто за наjмлађе и тако се деси кошаркашка чаролиjа. Циљ jе да повећамо масовност, а надамо се да ће из тога бити пронађен и таленат – казала је за званични сајт КСЦГ кординаторка проjекта Дубравка Нина Ковачевић.

Кошаркашка чаролиjа усмjерена jе на дjевоjчице рођене 2009. године и млађе. Циљ jе да кроз десет дана тренинга на отвореним теренима у Толошкоj шуми заволе кошарку. На таj начин се жели стићи до масовности у спорту у ком и клупски и репрезентативно имамо пуно успjеха. Поред Дубравке Ковачевић са дjецом jош раде Милица Jанковић, Весна Вуjадиновић, Милена Ђалетић, а ту су као помоћ и подршка и првотимке Будућности.

Чаролиjа ће траjати до 10. септембра и велики броj дjевоjчица jе дошао и доћи ће и нама jе стварно ово jедан изазов, jер у суштини та њихова енергиjа и нас покреће да радимо и боље и више – истиче Ковачевић.

Кошаркашки савез Црне Горе подржао jе сjаjну акциjу подгоричког клуба. Жеља jе да Подгорица буде само почетна станица, да се кошаркашка чаролиjа шири по читавоj земљи и то и међу дjевоjчицама, али и дjечацима.

Ми у наредном периоду имамо обавезе у организациjи Лига младих и презентациjа овог проjекта ће бити у суботу на директориjуму и биће омогућено свим клубовима да они у своjим градовима ураде исто ово или слично овоме – поручуjе Мирjана Секулић, коjа jе комесар Лига младих.

За добар дио дjевоjчица кошаркашка чаролиjа представља први сусрет са кошарком. Наjвећи успjех акциjе jе без сумње то што су након тренинга срећне и насмиjане и спремне да се сjутра врате на терен.

Будућност Бемакс и Кошаркашки савез су дjевоjчицама припремили броjне поклоне у виду дресова, маjици, лопти, а ту су и награде од спонзора проjекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:20