Кићановић, Ивковић и Мијаиловић на челу фондације / - КК Партизан
23/07/2021 u 23:14 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кошаркашки клуб Партизан основао фондацију

Фондациjа ће бити финансирана од стране чланова, а симболичног дијела уговора на годишњем нивоу, одрећи ће се сви првотимци Партизана

Кошаркашки клуб  Партизан основао је фондацију, чији је циљ да из заjедничког фонда помаже оне коjи су градили историjу наjуспјешниjег српског кошаркашког клуба на терену и ван њега, а потребна им jе финансиjска подршка.

На челу Фондациjе коjа jе основана у кући КК Партизан, налази се трочлани борд у саставу Драган Кићановић, Душан Дуда Ивковић и предсједник КК Партизан, Остоjа Миjаиловић.

Предсједник клуба Мијаиловић је истакао да је свим љубитељима спорта, а кошарке нарочито, познато jе да КК Партизан представља jедну велику породицу, те да је фондациjа основана управо из тог разлога, да њени чланови одржаваjу везу и буду ослонац своjим саборцима у тренуцима када им jе помоћ потребна.

Фондациjа ће бити финансирана од стране чланова, а симболичног дијела уговора на годишњем нивоу, одрећи ће се сви првотимци Партизана.

– Данашња активност jе прије свега доказ да jе Партизан jедна велика породица. Данас имам велику част да у просториjама примим двије велике кошаркашке легенде, Душана Дуду Ивковића и Драгана Кићановића коjима се овим путем у име Партизана и свих нас у клубу захваљуjем што су се придружили овоj идеjи и подржали акциjу одмах након нашег разговора. Сви смо заjедно схватили да jе ово jедно велико хумано дјело, да помогнемо нашоj црно-белоj породици. Прије нешто више од годину дана нас jе задесила та ситуациjа са короном коjа jе пореметила и наше животе и спортске резултате коjе смо имали. Дошао сам тада на идеjу да са своjим сарадницима направим списак свих људи коjи су прошли кроз Партизан као играчи или спортски радници, а имаjу више од 60 година. Лично сам се чуо са многима и увидио да данас неки од њих тешко живе. Нико од нас, колико год некима данас цветале руже, сјутра можда не буде тако. Зато постоjи ова фондациjа коjу смо створили као КК Партизан а коjа ће функционисати као независна организациjа гдје ћемо Драган Кићановић, Душан Ивковић и jа на основу критериjума коjе смо договорили организовати подршку када неко нема од чега да живи, има здравствених проблема или породица бивших чланова пролази кроз тешке моменте. Желим да се захвалим садашњим играчима коjи су пристали да помажу и од тога мислим да нема љепше ствари –  Миjаиловић.

Легенда Партизана, Драган Кићановић је поручио да је јако тешко изразити задовољство.

– Нешто што би сигурно свакоме импоновало. Мени страшно импонуjе и презадовољан сам прије свега са идеjом, затим и са људима, предсједником Остоjом и прије свега Дудом у хуманитарноj акциjи коjа заиста много значи и значиће свим нашим другарима, и бившим играчима, тренерима и тако даље. Мислим да jе идеjа фантастична и са поносом сам то прихватио jер jедноставно на просторима Европе не знам за такав случаj. Када сам чуо за идеjу, ниjе било ни тренутка размишљања нити консултациjе jер такве ствари jедноставно мораjу да се прихвате – поручио jе Кићановић.

Дуда Ивковић је истакао да после свих тренутака славе, остаје једно велико пријатељство.

– Прво сам информациjу добио од мог кума Жељка Обрадовића да треба да оснуjемо jедну добротворну фондациjу коjа би помагала свим члановима Партизана коjи су у неком одређеном проблему. Jа сам такву понуди са великим поштовањем и чашћу прихватио jер мислим да ће ова наша фондациjа бити хуманитарна и jединствена. Колико имам информациjу, у нашоj земљи, а ни у Европи нема ничега сличног, и jа сам jако срећан што сам дио те Фондациjе и што ћемо на таj начин да наставимо наше приjатељство и дружење – навео jе Ивковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:53