Peta pobjeda Kotorana / -FOTO: RADIO KOTOR
13/03/2024 u 15:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kotor savladao favorizovani SC Derbi

Utakmici u Kotoru prisustvovao bivši selektor Zvezdan Mitrović, a sudio je evroligaški arbitar Miloš Koljenšić, kojem je to bila prva utakmica u nacionalnom prvenstvu nakon šest godina

Košarkaši Kotora pobijedili su favorizovani SC Derbi 67:60 (12:14, 24:15, 17:18, 14:13) u poslednjem meču 16. kola Prve A lige i tako došli do petog trijumfa, uz devet poraza u crnogorskoj eliti.

Iako su "studenti" nastupili u oslabljenom sastavu, izuzetno motivisani Kotorani su nošeni podrškom sa tribina prikazali najbolje izdanje ove sezone i sasvim zasluženo slavili protiv renomiranog rivala.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je organizator igre Krsto Bjelica sa 16 koševa, dok je kapiten Balša Jokić ubacio deset poena.

Na drugoj strani, u ekipi trenera Dejana Jakare dvocifreni učinak ostvarili su Luka Bogavac sa 18, kapiten Zoran Vučeljić sa 16, talentovani Vasilije Todorović sa 12 i Vladimir Sudar sa 11 poena.

-Zadovoljni smo pobjedom protiv jedne tako renomirane ekipe, iako ona nije nastupila u najjačem sastavu. Naša igra je bila na najvećem nivou ove sezone, uz veliku podršku novog plejmejkera Krsta Bjelice, koji je uspio da poveže naše redove i pruži briljantnu partiju. Svi igrači su dali sve od sebe, a u kratkim crtama to je dobar protok lopte, širina napada i pomoć u odbrani, tako da je protivnik imao problema sa nama, rekao je trener Kotora Momo Knežević.

image

Dragojević, Koljenšić i Krstović

-FOTO: DAN

Pored pobjede Kotorana utakmica će ostati upamćena i po tome što je na njoj pravdu dijelio jedan od najboljih crnogorskih arbitara svih vremena, evroligaški sudija Miloš Koljenšić, kojem je to bila prva utakmica u nacionalnom prvenstvu nakon šest godina. Uz njega su i mladi Ivan Krstović i Nikola Dragojević pokazali visok nivo suđenja, što potvrdjuje da nije bilo prigovora na njihove odluke ni sa jedne strane. 

Utakmicu je posmatrao i bivši crnogorski selektor Zvezdan Mitrović, doskorašnji trener Galatasaraja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:37