Тина Крајишник / - фото: FIBA.BASKETBALL
27/06/2021 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крајишник: Тренутак за који се живи

Српске кошаркашице у финалу Евробаскета вечерас у 21 сат играју са Француском

Кошаркашице Србије ће се вечерас од 21 сат у Валенсији борити за другу титулу европског првака.

Ривал је исти као и прије шест година – Француска.

Многи се питају да ли ће „плаве” имати снаге да се супроставе великом фавориту, с обзиром да су у четвртфиналу играле продужетак са Шпанијом, док су у суботу вече са поеном разлике савладе Белгију.

„Ђаволице” су чак погодиле тројку за побједу, али је након гледања снимка установљено да је Ким Местад закаснила са шутем.

Са Белгиjом jе била утакмица коjу смо само ми могле да изгубимо, не оне да нас побиједе. То сам рекла тиму у полувремену. У наставку jе то стварно било „кидање” до последњих атома. Као да jош нисмо свјесне да смо у финалу, због овог краjа. Мало нас jе таj последњи шут пресјекао. Емоциjе нам се jош нису слегле. Дефинитивно се за ову нашу генерациjу прича завршава на први начин. Сада играмо утакмицу у коjоj немамо шта да изгубимо. Имамо загарантовану медаљу – казала је за КСС најбоља кошаркашица Србије, Соња Васић.

Изабранице Марине Маљковић су до финала дошле са свих пет побједа.

Цијели тим jе урадио прави посао. Много смо тренирале, много смо уложиле труда и рада. Заслужиле смо да уђемо у финале и да се боримо за злато. Француска нам jе добро позната. То су све играчице европског, високог нивоа, али, нико ниjе непобједив. Уколико будемо играле нашу игру, цијеним да ће бити добро – рекла је Александра Црвендакић.

Тина Краjишник је казала да је поносна што је дио екипе која ће играти у финалу Евробаскета.

Ово jе буквално тренутак за коjи се живи. Само ми знамо колико смо уложиле. Та енергиjа нас је довела довде. Све jе могуће у финалу и треба да вјеруjемо. Финале се игра са набоjем свих емоциjа, свом енергиjом коjа jе остала, са наjвећом жељом. Вјеруjем да коначно можемо да избјегнемо драму и да  одиграмо утакмицу коjом ћемо бити потпуно задовољне – закључила је Крајишник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:26