KK Partizan / - FOTO: KK PARTIZAN
30/01/2023 u 14:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KSS: Partizan dobio dozvolu da se takmiči u domaćoj ligi i ove sezone

Košarkaški savez Srbije (KSS) oglasio se saopštenjem povodom zahtjeva Udruženja ligaša da se Partizan eliminiše u treći rang takmičenja zbog odbijanja da prošle sezone učestvuju u završnici srpskog šampionata

Partizan je odbipo da igra samu zavrpnicu srpske lige zbog velikih incidenata koji su se desili u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde.

Ipak, kako navodi KSS, Partizan je dozvolu da zaigra u ovosezonskom izdanju srpske lige već dobiop i da se niko nije žalio na takvu odluku.

- UO KSS je utvrdio činjenično stanje i konstatovao da je Komisija za izdavanje dozvola Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, izdala košarkaškom klubu Partizan Dozvolu za takmičarsku sezonu 2022/2023. broj 12/KLS-22/2 od 30. juna 2022. godine. Ova dozvola odnosi se na učešće KK Partizan u takmičenju 1MLS – KLS, u sezoni 2022/2023, sa mjestom odigravanja utakmica u beogradskoj Štark areni. Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), NIJE ULOŽIO ŽALBU čime je potvrdio Odluku Komisije za izdavanje Dozvole za sezonu UK KLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu KK Partizan za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (Košarkaškoj ligi Srbije), u takmičarskoj sezoni 2022/2023. Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu. Upravni odbor KSS postupa samo kao žalbeni organ u odnosu na izdavanje dozvola za sezonu - navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Crvena zvezda je nedavno zaprijetila da neće učestvovati na Kupu Radivoja Koraća ako Partizan ne bude kažnjen zbog istupanja iz lige.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:36