Тони Кукоч / - Фото: Принтскрин
04/01/2022 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кукоч: Наши играчи који су сада у НБА, искуство су стекли у АБА лиги

Легендарни хрватски кошаркаш Тони Кукоч казао је да треба пронаћи модел по коме би и играчи из НБА лиге могли несметано да наступају за своје репрезентације

- Доста говорим о томе да jе наш наjвећи проблем у томе што наши наjбољи играчи не могу играти за репрезентациjу, чак и кад дођу, понеки дођу да носе дрес те репрезентациjе, они су максимално истрошени од броjних обавеза у НБА лиги. Треба пронаћи неку формулу по коjоj наjбољи играчи могу да играjу за своjе репрезентациjе да би се квалификовали на свјетска и европска првенства и на Олимпиjске игре. Док се то не догоди, имаћемо проблема. Ми имамо квалитетних играча, али наших пет-шест наjбољих играjу у НБА лиги. То jе наш наjвећи проблем. Кад бисмо играли у пуном саставу и имали неки континуитет, не видим да бисмо имали проблема да се квалификуjемо на велика такмичења - каже Кукоч за ХТВ.

Од када jе АБА лига заживјела на просторима бивше Jугославиjе стално се води дилема да ли jе она потребна и колико jе важна за развоj играча.

- Мислим да наши кошаркаши, да би достигли неки ниво, треба да играjу jаке утакмице. Ако jе то регионална АБА лига, гдје има таквих мечева и они играjу са бољим ривалима, то jе корисно за њих. Наши играчи коjи су сада у НБА су играли ту АБА лигу и стекли су неко искуство. Било би супер да хрватски клубови имаjу више новца како би направили нешто више у тоj лиги, али тренутно то ниjе случаj - оцијенио jе Тони Кукоч.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:24