Очекује се битка за сваку лопту: Дуел Ивановића и Волдена / - фото: АБА/Драгана Стјепановић
27/05/2021 u 12:39 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кулминација АБА сезоне у гротлу „Пионира”

Кошаркаши и стручни штаб Будућности концентирани само на терен пред одлучујући меч за тутулу у регионалном такичењу против Црвене звезде у петак од 20.30 сати у Београду. Милојевић: Славиће тим који не подлегне притиску. Ивановић: Добро се познајемо. Поповић: Имамо адуте, морамо смањити периоде празног хода

Ништа није одвајало Будућност и Црвену звезду у прва четири меча финала плеј-офа АБА лиге.

Одбранили су и Подгоричани и Београђани домаћи терен, тако да ће шампиона одлучивати мајсторица у београдској дворани „Александар Николић” у петак од 20.30 сати.

Било је поново много приче о некошаркашким стварима, суђењу...

Навијачи који су у уторак били у „Морачи” пали су на испиту пристојности.

Поново су вријеђали најтрофејнијег тренера у историји свог клуба, човјека који је као играч гинуо у плавом дресу, Дејана Радоњића.

Током друге четвртине се чуло и неумјесно скандирање на рачун супруге првог човјека „црвено-белих”, Небојше Човића.

У некадашњем „Пиониру” се очекује узаврела атмосфера, најављују то кроз саопштења „црвено-бели”.

Можда ће поново цех туђег непочинства морати да плаћују они који ништа нису криви, људи који поштено одрађују свој посао – стурчни штаб и кошаркаши Будућности.

Ипак, из плавог табора не желе да причају о тим стварима.

Ко буде боље изнио притисак важности утакмице има веће шансе да побиједи. Обје екипе су имале прилике да направе брејк, али је нису искористиле. Видјећемо да ли ћемо сјутра то успјети ми да урадимо – рекао је шеф стручног штаба Будућности, Дејан Милојевић.

У финишу четврте утакмице у уторак, када је већ било спремно прстење и пехар за екипу Црвене звезде, прорадио је Никола Ивановић и уз помоћ феноменалног Кобса и хладнокрвног Зорана Николића преусмјерио ток серије назад у Београд.

Све утакмице су биле веома исцрпљујеће и занимљиве. Апсолутно ће пети меч бити кулминација цијеле серије и сезоне. Добро се познајемо, одиграли смо шест мечева током сезоне. Ко буде агресивнији и више желио титулу тај ће је и узети – поручује Ивановић.

Резултати

Црвена звезда – Будућност 82:78

Црвена звезда – Будућност 85:79

Будућност – Црвена звезда 75:71

Будућност – Црвена звезда 81:80

Мајсторица (петак):

Црвена звезда – Будућност (20.30)

Агресивност и флоскула „оставља срце на терену” увијек су везани за Петра Поповића.

Мајсторица се неће много разликовати од претходне четири утакмице, које су биле изузетно физички и ментално захтјевне. Имамо адуте у борби за титулу и сигурано ћемо бити спремни да дамо све од себе да побиједимо у Београду – казао је Поповић.

Борбени бек је свејстан врлина и мана своје екипе.

На моменте смо у претходним дуелима имали добру игру, на моменте празне минуте, које ако желимо титулу, а желимо, морамо свести на минимум. Црвена звезда је изузетно квалитетна екипа и знаће наше периоде празног хода да искористи. Ако будемо концентрисани да основне ствари одрадимо на врхунском нивоу, можемо да остваримо побједу – закључио је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:48