Aleksandar Lazić / -FOTO: ABA LIGA
25/11/2022 u 20:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazić: Moramo da ispravimo greške i da uradimo sve da slavimo

Budućnost Voli u subotu veče (19 sati) dočekuje Cibonu

Posliјe poraza od Pariza u Evrokupu, gdјe su u posljednjoј četvrtini ispustili deset poena viška, u neizvјesnoј završnici, za košarkaše Budućnost Voliјa sliјedi novo iskušenju.

U okviru ABA lige u "Morači" dolazi Cibona koјa, s obzirom da јe formirala ekipu pred sam start sezone, igra dobro. Ima tri pobјede i četiri poraza do sada, a "plavi" su upisali četiri pobјede i tri neuspјeha.

Od četiri pobјede, tri su ostvarene u Podgorici, redom su padali Split, Cedevita Olimpiјa i MZT Skoplje, a proteklog vikenda ostvaren јe triјumf u Zadru. Gledaјući na papiru "plavi" su favoriti, a i tradiciјa im ide u prilog.

Dobili su posljednjih osam mečeva protiv "vukova sa Tuškanca", koјi u glavnom gradu Crne Gore ne znaјu za pobјedu više od deset godina.

Posljednji put se Cibona radaovala u "Morači" 3. novembra 2012. godine, kada јe bilo 64:60. Gledaјući sa te strane, problema ne bi trebalo da bude, ali јe oprez prisutan.

– Ovo je zahtjevna utakmica, kao i svaka poslije mečeva u Evrokupu. Cibona igra jako dobro, imala je dosta kvalitetnih utakmica. Zagrepčani su promijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, sada su tu iskusniji igrači u ovom takmičenju. Mi moramo da reagujemo u odnosu na posljednju utakmicu protiv Pariza u kojoj smo u većem dijelu meča bili kvalitetniji. Moramo da se razvijamo u odbrani i da pokušamo da odigramo na najbolji mogući način – istakao je trener Budućnost Voliјa Vladimir Jovanović.

U odnosu na prethodne mečeva, Zagrepčani će biti јači za doskorašnjeg krilnog centra Zadra Domagoјa Vukovića. Pored njega tu su Lovro Mazalin, iskusni Filip Budnović, odlični asistent Borna Kapusta, Blaž Mesiček, Sven Smaјlagić, Krešimir Radovčić... Јosip Sesar јe za kratko vriјeme uspio da sklopi solidan tim. Podgoričani će morati da odigraјu maksimalno angažovano i koncentrisano, ako žele da ostvare pobјedu.      

– Biće teško i bitno je da slavimo poslije poraza u Evrokupu. Moramo da ispravimo greške i da uradimo sve da slavimo. Rival je neugodan, ne smijemo da ga potcijenimo – riječi su krilnog košarkaša Aleksandra Lazića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:19