Lebron Džejms / -FOTO: LA LAKERS/X
06/12/2023 u 09:12 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lejkersi i Milvoki u polufinalu NBA kupa

Košarkaši Milvokija postavili rekord sezone po broju postignutih poena

Los Anđeles Lejkersi izborili su plasman u polufinale NBA kupa pobjedom nad Finiksom od 106:103. Istina, imali su gosti šut za izjednačenje i produžetke, međutim, Kevin Durent nije uspio da pogodi, pa su Lejkersi mogli da počnu sa slavljem.

Meč je obilježio Lebron Džejms, koji je još jednom pokazao da je lider ove ekipe. U poslednjoj četvrtini, kada se lomio rezultat, Lebron je preuzeo odgovornost i u tom periodu postigao 15 poena. Ukupno, meč je završio sa 31 poenom, osam skokova, 11 asistencija i pet ukradenih lopti. Uz njega, odličan je bio Ento i Dejvis, koji je ubacio 27 poena i imao 15 skokova. U redovima Finiksa Sansa  Durent je postigao 31 poen, ali uz sedam skokova i četiri asistencije, dok su po 21 poen postigli Grejson Alen i Devin Buker.

Plasman u polufinale NBA kupa ostvario je i Milvoki i to rekordom sezone po broju postignutih poena. Predvođeni Janisom Adetokumbom, Baksi su pred svojim navijačima slavili protiv Njujorka sa 146:122. Domaći košarkaši su u ovom meču bili odlični, sve im je išlo od ruke, a postigli su čak i 23 trojke iz 38 pokušaja.

Bakse je do trijumfa predvodio Janis Adetokumbo sa 35 poena uz deset asistencija, osam skokova i tri ukradene lopte. Demijal Lilard je dao 28 poena, Malik Bizli je postigao 18, a Kris Midlton 14 poena. Na drugoj strani, Džulijus Rendl je bio najraspoloženiji za igru, postigao je 41 poen uz šest skokova i pet asistencija.

 

Milvoki – Njujork 146:122

LA Lejkersi – Finiks 106:103

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:39