Batler MVP finala Istočne konferencije / USA TODAY SPORTS VIA REUTERS CON-USA TODAY SPORTS
30/05/2023 u 09:08 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majami slavio u majstorici i izborio veliko finale

Veliko finale počinje u noći četvrtka na petak a prva utakmica na programu je u Denveru od 2:30

Košarkaši Majamija drugi su finalisti NBA lige, pošto su u sedmoj odlučujućoj utakmici finala Istočne konferencije savladali Boston Seltikse 103:84. Sve je bilo spremno da se ispiše istorija u Ti Di Gardenu. Skoro 20.000 gledalaca je bilo ubijeđeno da će njihova ekipa da postane prvi NBA tim i tek šesti profesionalni računajući sve elitne sportove, koji je uspio da pobijedi u seriji posle zaostatka 0:3.

Predvođeni Džimi Batlerom gosti sa Floride su posle početnog vođstva Bostona 5:0 serijom 15:6 preuzeli vođstvo i nijesu ga ispuštali do samog kraja. Na kraju prve dionice bilo je plus 7 (22:15), na poluvremenu 11 razlike(52:41), a najviše je bilo +22 u poslednjoj četvrtini. Na kraju sigurna, ubjedljiva pobjeda za više nego zaslužen plasman u veliko finale.

Batler je meč završio sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, što mu je, uz prethodne sjajne partije, donijelo zvanje MVP finala Istočne konferencije koje nosi naziv po legendarnom Leriju Birdu. Imao je sjajnu podršku u Kejlebu Martinu koji je imao dabl dabl od 26 poena i 10 skokova. Na drugoj strani Braun je bio najefikasniji sa 19 poena uz osam skokova i pet asistencija, Vajt je zabilježio poen manje, a glavna zvezda tima Džejson Tejtum imao je nesreću da se povrijedi već u prvom minutu, ali je nastavio da igra ubacivši 14 poena, a imao je i 11 skokova.

Veliko finale počinje u noći četvrtka na petak a prva utakmica na programu je u Denveru od 2:30. Druga utakmica takođe je u Denveru, pa se serija seli u Majami. Eventualna sedma majstorica igraće se u Denveru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:04