Mek Meklang zakucao preko Šakila O‘Nila / EPA-EFE-BRIAN SPURLOCK
18/02/2024 u 10:14 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Meklang pobijedio u zakucavanju, Lilard ponovo najbolji trojkaš

Košarkašu Oskeola Medžika trofej donijelo spektakularno zakucavanje preko legendarnog Šakila O‘Nila

Met Meklang, košarkaš koji trenutno nastupa za razvojni tim Orlando Medžika, odbranio je titulu u takmičenju u zakucavanjima na NBA ol-staru.

Meklangu je trofej donijelo spektakularno zakucavanje preko legendarnog Šakila O‘Nila, za koje je dobio maksimalnu ocjenu.

Meklang je postao osmi igrač sa barem dvije titule pobjednika u zakucavanju na NBA Ol-Staru i prvi koji je odbranio nakon Zeka Levina 2016. godine. Jedini trostruki pobjednik bio je Nejt Robinson.

- Velika je čast pobijediti u ovo takmičenju, pogotovo što sam to učinio drugu godinu u nizu, mada nislim da sam mogao da pružim još veće zadovoljstvo navijačima, ali i ovo je bilo u redu. Sada nisam siguran, ali ko zna, možda se vratim i sledeće godine da osvojim još jedan pehar - rekao je Meklang nakon takmičenja.

Na Ol-star vikendu u Indijanapolisu u takmičenju u šutiranju trojki titulu prvaka odbranio je prošlogodišnji pobjednik Demijan Lilard.

On u finalu pobijedio Karl-Entonija Taunsa i Treja Janga. Sva trojica u prvom krugu imali su identičan rezultat od 26, baš kao i Tajrs Halibarton, pa se pristupilo dodatnom raspucavanju od pola minute u kojem je zvijezda Indijane ispala, a svi ostali prošli u finale.

Iako je od svih osam učesnika imao najlošiji učinaku šutu za tri poena ove sezone od samo 34 odsto, Lilard je postao osmi višestruki pobjednik i prvi koji je osvojio takmičenje u tricama dvije godine zaredom nakon Džasona Kapona (2007. i 2008.). Leri Birda i Kreiga Hodžsa koji su rekorderi sa tri titule.

Posle šutiranja trojki uslijedilo je egzibiciono nadmetanje humanitarnog karaktera između Stefa Karija i Sabrine Jonesku. Košarkašica je stigla do 26 poena, ali je as Voriorsa imak na kraju slavio sa 29. Pobjednik nije bio bitan, nego broj poena, jer je svaki nosio novac za donaciju u humanitarne svrhe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jun 2024 12:28