Šabaz Nejpir / -FOTO: ABA LIGA
11/11/2023 u 11:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mesina: Nejpir želi da se vrati u naše redove

Šalje poruke svojim prijateljima kako bi volio da se vrati, tvrdi strateg Emporio Armanija

Više puta je od starta sezone Šabaz Nejpir razočarao navijače Crvene zvezde i one što su ga doveli, vidjevši u njemu novog vođu tima, najveće pojačanje.

Ta razočarenja do sada su se odnosila na parket i ono što je američki plejmejker prikazivao u Evroligi, a sada je napravio "grešku u koracima" koja bi mogla mnogo skupo da ga košta.

Tako makar tvrdi Etore Mesina, trener milanske Emporio Armanija, koji je u razgovoru za italijanske medije otkrio kako Nejpir želi nazad u staro jato.

"Prošle sezone sa Nejpirom smo riješili probleme i uspjeli da osvojimo šampionat. Ovog ljeta, nakon što nam je rekao da će ostati, povećao je zahtjeve. Bili smo otišli toliko toliko daleko da smo mu ponudili trostruko veću platu. Nismo mogli više od toga i on je otišao. Sada šalje poruke svojim prijateljima kako bi volio da se vrati. Njegova je velika zasluga u tome što smo prošle godine uspjeli da se promijenimo nabolje", izjavio je Mesina.

Podsjetimo, prethodnih dana već je bilo reči o Nejpirovoj plati. Takođe iz tabora italijanskog kluba...

„Željeli smo da produžimo ugovor sa njim tokom ljeta, ali tražio je više nego tri puta veći novac od onog što je zarađivao. Nismo željeli da potrošimo toliko para. Već smo bili uložili mnogo novca u dovođenje Nikole Mirotića, iako Barselona i dalje plaća polovinu njegove plate“, ispričao je predsjednik kluba Del’Orko za "Gazetu", a prenio "Basket News".

Šabaz Nejpir i Armani bili su dobitna kombinacija. Milanezima bez njega slabo ide, Zvezdi sa njim takođe. Mesina je priznao i neke svoje greške...

"Shvatio sam da Kevin Pangos nije pravi vođa za ovaj tim. Moramo da učinimo igru jednostavnijom, da spontanije donosimo loptu Nikolo Meliju, Johanesu Vojtmanu i Mirotiću. Njegov pad u Klivlendu trebalo je da me navede da vidim neke stvari, da sebi postavim neka pitanja... Sada ponovo tražimo pravog plejmejkera na tržištu, nekoga poput Nejpira. Nije lako na tržištu, pokušaćemo da reagujemo najbolje što možemo".

Nejpir je sinoć u Barseloni pružio još jednu blijedu partiju. Pokušavao je da u što većoj mjeri razigrava saigrače, upisao sedam asistencija, međutim samo dva poena, uz šut iz igre 1/8.

Još jedan minus koji mu se piše, međutim vjerovatno daleko manji (makar kod navijača) od ovog s porukama, ukoliko se Mesinine riječi ispostave tačnim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:23