Vladimir Mihailović / -FOTO: FIBA
24/06/2022 u 13:20 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mihailović: Da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo da iznenadimo Francusku

Crna Gora dočekuje "trikolore" 1. jula od 19 sati u "Morači"

Košarkaši Crne Gore nastavljaju pripreme za duel sa Francuskom, a gotovo da su kompletirali redove. Mnogo je izazova u ovom momentu za stručni štab. Ne samo zbog velikog broja izostanaka, već i što su neki košarkaši davno završili sezonu, a neki imali tek nekoliko dana za odmor.

"Sve protiče u najboljem redu. Specifična situacija jer su igrači u raznim fazama spremnosti, pa stručnom štabu nije lako da kompletira sve i osmisli plan treninga. Radimo najbolje što možemo, kako bi se pripremili za meč sa Francuskom i da kroz njega, bez pritiska, pokušamo da napravimo iznenađenje i u najboljoj formi dočekamo susret sa Portugalom", poručuje Vladimir Mihailović.

Naš reprezentativni bek blistao je u prvom meču u gostima kod Francuske. Ipak naš sastav je u finišu ispustio veliko iznenađenje.

"Stvarno smo odigrali fino meč tamo, odličnih 35 minuta smo prilično lako prosuli. Radi se o ozbiljnoj ekipi koja je fizički na visokom nivou. Falilo nam je energije i koncentracije da izguramo tu veliku pobjedu. Sad će oni doći u jačem sastavu, jer njihova baza igrača je ogromna. Pristupamo najbolje što možemo da probamo da napravimo iznenađenje", prisjeća se Mihailović tog meča u kom je postigao 23 poena i dodaje:

"Pa sigurno da će više pažnje da usmjere na mene, nakon te utakmice u Francuskoj i dva prozora. Definitivno će se za to spremiti. Ipak mislim da smo na bekovima ovaj put jači nego u prošlim prozorima, na centrima smo oslabljeni. Ali igramo sa tim što imamo".

Problem za naš tim biće izostanak velikog broja centara. Veliki posao čeka Zorana Nikolića protiv Vensana Poirijea i Mama Žaitea.

"Definitivno ćemo morati da se adaptiramo na manjak centara. Još nijesmo ulazili u te sitne detalje pripreme utakmice. Sada je fokus na nas, da se stabilizujemo, pripremimo i uđemo u tu neku formu potrebnu za igranje utakmice. Prvo da sredimo nas i onda ćemo razmišljati o protivniku", zaključuje Mihailović.

Duel Crna Gora - Francuska igra se 1. jula od 19 sati u Morači.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:39