Ostoja Mijailović / -FOTO: MN PRESS
23/07/2023 u 12:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mijailović: Niko, pa ni Mirotić, nije veći od Partizana

Kada je završio s Barselonom rekao nam je da se vrše pritisci, da ima prijetnje, mi smo odmah reagovali, ali smo shvatili da nešto stoji između nas i da on neče da potpiše ono što smo mu ponudili - istakao prvi čovjek "crno-belih"

Čekao se Nikola Mirotić, na kraju nije došao… Život u Partizanu teče dalje. Traže se nova rješenja, novi igrači. Partizan bi trebalo da bude jači nego prošle sezone.

Predsjednik kluba Ostoja Mijailović poručuje da je budžet veći nego prošle sezone, kada je bio najveći u istoriji i da navijači ne treba da brinu. Naravno, najprije o Nikoli Mirotiću…

– Ne bih tome pridavao veliku pažnju, završena je situacija i za njega i za nas. Prije mjesec i po dana me Obradović pozvao i rekao da je on Mirotić opcija. Dva dana je trebalo da mi iz uprave nađemo finansijske mogućnosti da Mirotić potpiše za Partizan. Ako neko misli da je to lako, onda se grdno vara. Poslije dva dana je Uprava dala zeleno svjetlo Obradoviću da se pregovara sa njim. Kada je završio s Barselonom rekao nam je da se vrše pritisci, da ima prijetnje, mi smo odmah reagovali, ali smo shvatili da nešto stoji između nas i da on neče da potpiše ono što smo mu ponudili. Nije to jedini igrač koji može da igra u Partizanu, niti je Partizan jedini klub u kojem Mirotić može da igra. Niko nije veći od Partizana, a njemu želimo sve najbolje. Idemo dalje, ništa se toliko loše nije dogodilo – rekao je Mijailović u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Prošla sezona je bila i te kako uspješna. Partizan je bio učesnik Top 8, a malo je nedostajalo da se plasira i na Fajnal for Evrolige.

– Prošle sezone smo obezbijedili najveći budžet u istoriji, osvojili smo ABA ligu poslije 10 godina, a sljedeće sezone budžet će da bude još veći nego prošlogodišnji! Samim tim biće i veći ciljevi. Napravićemo tim da napadnemo vrh Evrolige i ponovo osvojimo ABA ligu. Navijači ne treba da brinu.

Potom Mijailović ističe:

– Ponosan sam na to što smo uspjeli da ostavimo Kevina Pantera koji je prihvatuo manju ponudu od Partizana u odnosu na ponudu Barselone. Isto se dogodilo i sa Zekom Ledejom. Bilo je primarno da zadržimo kostur tima, što i mislim da smo učinili ostancima Pantera, Ledeja i Džejmsa Nanelija.

Kad su dolasci u pitanju, Mijailović kaže:

– Jedinica i petica su primarne, neko treba da dođe umjesto Eksuma i Lesora, a otvorena je i četvorka. Nećemo da žurimo, da dovodilo igrače po bilo koju cijenu, to treba da se uklopi u Željkov mozaik. Navijači treba da budu sigurni da su naši ciljevi veći nego prošle sezone. 

Na kraju je čelnik Partizana govorio o izmirenju poreskog duga.

– Zavšrena je akcija “Jedan Partizan imamo”. Do početka sezone mislim da će kompletan poreski dug da bude saniran. To je dosta veliki teret koji imamo na leđima i jedini dug koji je vrijedan pomena – poručio je Ostoja Mijailović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:51